Un militar rus, care intentiona sa intre pe teritoriul Republicii Moldova, a fost retinut luni pe Aeroportul International Chisinau, fiind al doilea caz de acest gen anuntat in ultimele zile de vamesii moldoveni. Potrivit mass-media de la Chisinau, militarul a fost retinut, dupa ce politistii de frontiera au depistat ca acesta avea acte de identitate eliberate de catre autoritatile separatiste din stanga Nistrului, scrie Agerpres.

La 22 mai, un cetatean rus a primit interdictie de a intra pe teritoriul Republicii Moldova, dupa ce vamesii de pe Aeroportul International Chisinau au constatat ca acesta este ofiter in cadrul Ministerului Apararii rus si intentiona sa se deplaseze in Transnistria, fara sa fi instiintat anterior autoritatile moldovene.

La 14 mai, alti doi militari rusi, care intentionau sa ajunga in Transnistria, au fost retinuti pe aeroportul din Chisinau.

In toate aceste cazuri, militarii rusi au fost trimisi inapoi la Moscova. Radio Europa Libera noteaza ca autoritatile Republicii Moldova nu au explicat deocamdata frecventa acestor incidente, iar cele din Rusia nu au avut nicio reactie publica in aceasta privinta.