Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) preia, din 26 mai, toate cererile de plata pe suprafata ale fermierilor, inclusiv pe suport de hartie, in prezent fiind digitizata si pregatita pentru depunerea cererilor o suprafata de 3,613 milioane de hectare, care apartine unui numar de 116.733 fermieri, arata un comunicat al institutiei.

"Este digitizata si pregatita pentru depunerea cererilor o suprafata de 3.612.545 hectare, suprafata care apartine unui numar de 116.733 fermieri, care sunt asteptati sa depuna cererea de plata", scrie comunicatul.

Fermierii vor putea sa se prezinte la centrele judetene ale APIA in cazul in care solicita la plata o suprafata de peste 50 hectare teren agricol sau la centrele locale ale APIA daca solicita la plata o suprafata de pana la 50 hectare teren agricol.

La depunerea cererii unice de plata, fermierul trebuie sa prezinte documentele care dovedesc utilizarea terenului agricol, inclusiv a terenurilor care contin zone de interes ecologic, precum si a animalelor, subliniaza APIA.