Un activist al ONG-ului AGENT GREEN afirma ca a fost batut in timp ce incerca sa documenteze proiectul unei microhidrocentrale in Geoparcul Dinozaurilor din Tara Hategului. De asemenea, unul dintre agresori ar fi fost ranit grav, in incidentele de duminica, in timp ce militantii pentru mediu incercau sa fuga cu masina.

Activisti atacatiFoto: Captura YouTube

In masina se aflau si ziaristi de la Deutsche Welle.

Potrivit unui mesaj publicat pe contul de Facebook al ONG-ului, Gabriel Paun "s-a deplasat pe Raul Alb in urma mai multor sesizari de la iubitorii de natura si dupa vizionarea petitiei initiate de biologul Calin Dejeu din Cluj Napoca pentru salvarea Raului Alb, cel mai salbatic din Europa si amenintat de taieri de padure si constructii aberante direct in albie".

Potrivit site-ului RomaniaCurata.ro, care a publicat si inregistrari video cu incidentele, "un grup de tineri, printre care si activistul de mediu Gabriel Paun, de la Agent Green, au fost atacati de un grup de oameni condusi de patronul firmei care vrea sa construiasca aici o microhidrocentrala".

"Persoana accidentata grav de una dintre masinile cu care tinerii au venit la fata locului, este chiar patronul firmei Abi Automotion, care vrea sa construiasca microhidrocentrala, Bocea Mihalache. Conform portalelor de justitie, Bocea Mihalache are dosar penal pentru santaj, la Arad", arata sursa citata.

ONG-ul Agent Green afirma, in comunicatul mentionat, ca activistul sau "a reusit sa scape de pumni, suturi si pietre doar dupa ce o masina a celor atacati a lovit din greaseala un atacator".

In urma atacului, acesta "a suferit lovituri puternice la cap, torace si la mana stanga in urma carora acesta s-a ales cu fractura de coaste, leziuni in partile laterale si din spate ale capului, precum si un deget rupt".

RomaniaCurata.ro adauga ca "Bocea Mihalache a fost transportat de urgenta, duminica, cu elicopterul, la Cluj. Conform purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean Cluj, dr. Monica Costin, a fost operat si se afla la terapie intensiva, in stare stabila. Diagnosticul este unul extrem de grav: fractura cervicala".

Un alt activist, Alin Andrioni, a declarat, pentru RomaniaCurata.ro: "Practic masina mea a fost atacata. S-au agatat de ea din toate partile si din spate si din lateral, si pe capota s-au aruncat. Unul din ei a cazut jos de pe capota si s-a agatat probabil. Eu n-am simtit nimic acolo, numai hopuri si drum accidentat. Probabil ca eu l-am agatat cu roata din spate. Dar am chemat salvarea si a venit si l-a dus la spital".