Delegatia FMI, Bancii Mondiale si Comisiei Europene a plecat, luni, de la Palatul Victoria, dupa o ora de discutii cu premierul Victor Ponta si cu ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, scrie Agerpres.

Delegatia a sosit pe 19 mai la Bucuresti pentru discutii tehnice referitoare la Codul fiscal si la stadiul implementarii masurilor cuprinse in programul cu institutiile financiare internationale.

Misiunea urmeaza sa se incheie marti, iar urmatoarea vizita este programata pentru finalul lunii iunie.

"Este o misiune tehnica si eu sper sa fie o misiune cu succes la final, astfel incat sa putem readuce in discutie programul cu FMI, Comisia Europeana si cu Banca Mondiala. Am avut chiar saptamana aceasta la Bruxelles o participare la Consiliul de Ministri ai Finantelor, ECOFIN, unde am reiterat faptul ca Romania este angajata ferm in a-si readuce in discutie acest program si a-l inchide cu succes in septembrie", declara ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, in urma cu 10 zile.

El a precizat ca scopul misiunii este de a discuta fiecare masura din Codul fiscal pe baza de argumente, insa a subliniat ca Romania are nevoie de relaxare fiscala.

Temele asupra carora Romania nu a cazut de acord in cadrul discutiilor anterioare cu institutiile financiare internationale sunt legate de rezolvarea problemelor la complexurile energetice Oltenia si Hunedoara si de liberalizarea pietei gazelor.

"Aspectele asupra carora nu s-a cazut de acord, in cadrul discutiilor anterioare, au fost cele legate de rezolvarea problemelor la CE Oltenia si Hunedoara si de liberalizare a pietei gazelor. In acest caz s-au facut progrese, le vom discuta cu reprezentantii misiunii si le vom anunta ulterior", declara Alexandra Cojocaru, director in cadrul Ministrului Finantelor Publice.

Actualul acord al Romaniei cu Fondul Monetar International urmeaza sa se incheie in luna septembrie a acestui an.