IPS Calinic, arhiepiscopul Argesului si Muscelului, spune ca simte cutremurele inainte ca ele sa se produca. Afirmatia a fost facuta vineri, la Biblioteca Judeteana din Pitesti, la o intalnire a primilor parlamentari ai Argesului de dupa Revolutia din decembrie 1989, printre care se numara si el, relateaza epitesti.ro.

IPS Calinic, arhiepiscopul Argesului si MusceluluiFoto: Agerpres

"Dupa alegerile din 1990 ne-am intalnit toti alesii din Arges. Si cum stateam noi la masa, am inceput sa vorbesc despre cutremure si despre cum am putea sa ne ferim de efectele lor. La putin timp cladirea in care ne aflam a inceput sa se zguduie, era cutremurul din 1990... Toti au fugit, numai eu am ramas. Eram speriat, dar m-am rugat sa am puterea sa raman, sa nu ma fac de rusine!

Cand au revenit colegii, m-au intrebat de ce m-am apucat sa le spun despre cutremur. Si atunci le-am dezvaluit faptul ca si in 1977, dar si in 1986, am procedat la fel si a fost cutremur... Am un har anume si simt cand se apropie astfel de evenimente", a spus Calinic, care in curand isi va lansa o carte referitoare la activitatea sa de parlamentar din perioada 1990-1992, potrivit sursei citate.