Luni, vremea va fi in general instabila, iar valorile termice vor scadea usor in majoritatea regiunilor, relateaza Mediafax. In sudul, centrul, nord-vestul si nordul tarii vor fi innorari temporar accentuate si mai ales dupa-amiaza si noaptea se vor semnala averse, ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului si cu aspect de vijelie, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 30...40 l/mp si vor fi caderi de grindina. In restul teritoriului astfel de fenomene vor aparea pe spatii mai restranse.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 de grade in Dealurile de Vest, in Oltenia si pe litoral si 31 de grade in Moldova, iar cele minime se vor situa intre 9 si 18 grade.

La Bucuresti

Luni, cerul va avea innorari, temporar mai accentuate dupa-amiaza si noaptea, cand vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 28 de grade, iar cea minima va fi de 14...15 grade.

In tara

Marti, vremea va fi in general instabila, iar in special in jumatatea de vest a tarii si usor mai rece decat in mod obisnuit pentru aceasta data. In vest, centru si nord si local in restul teritoriului, temporar vor fi innorari accentuate, ploi ce vor avea si caracter de aversa, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, posibil cu aspect de vijelie.

Pe spatii mici se vor cumula cantitati de apa mai insemnate si izolat va cadea grindina.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 18 si 29 de grade, iar cele minime intre 8 si 18 grade.