Guvernul a aprobat miercuri o hotarare potrivit careia Ministrul Muncii va realiza in colaborare cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) o retea securizata de comunicatii de arie extinsa pentru Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca. Reteaua va asigura schimbul de informatii in conditii de securitate intre toate locatiile ANOFM, unitatile din subordine si structurile din cadrul acestora, cu costuri predictibile cat mai scazute.

De asemenea, se asigura conditiile necesare pentru realizarea schimbului de informatii intre ANOFM si celelalte institutii publice aflate in subordinea, in coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Muncii.

Institutiile cu care ANOFM se interconecteaza conform atributiilor legale au sisteme informatice gazduite in centrul de date administrat de STS. In aceste conditii, se impune modificarea retelei de comunicatii a ANOFM astfel incat sa raspunda necesitatilor actuale ale tuturor institutiilor cu atributii si functii in domeniul muncii si securitatii sociale. Astfel, potrivit actului normativ, STS va asigura segmentul de transport de date interurban al acestei retele cu titlu gratuit, iar segmentele urbane (conexiunile de bucla locala) prin care structurile teritoriale ale ANOFM acceseaza reteaua de comunicatii, vor fi formate din legaturi de date achizitionate de furnizori de pe piata publica. Aceste conexiuni de bucla locala dintre punctele de prezenta ale STS (resedinte de judet si municipiul Bucuresti) si locatiile in care isi desfasoara activitatea aparatul central al institutiei si structurile din subordine din cadrul acestora, se vor asigura, in mod transparent de catre STS, in conditiile legislatiei in domeniul achizitiilor publice. De asemenea, STS va gestiona reteaua conform cerintelor beneficiarului.