Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, miercuri, pe ministrul moldovean al Apararii, Viorel Cibotaru, context in care a afirmat sprijinul Romaniei pentru Republica Moldova in procesul de reforma a apararii, informeaza Agerpres.

"Bogdan Aurescu a evocat sprijinul oferit de Romania statului vecin in procesul de reforma a apararii si a subliniat interesul existent la nivelul NATO pentru dezvoltarea cooperarii cu Chisinaul, fapt probat de includerea Republicii Moldova, la ultimul summit al Aliantei (4-5 septembrie 2014, Marea Britanie), in doua initiative importante - Initiativa privind consolidarea capacitatilor de aparare, respectiv Platforma de interoperabilitate", arata MAE.

In acest context, seful diplomatiei romane a informat in legatura cu concluziile rezultate la recenta reuniune a ministrilor Afacerilor Externe NATO, care a avut loc in Antalya, pe 13 si 14 mai.

Ministrul Viorel Cibotaru a prezentat prioritatile reformei sectorului de aparare al Republicii Moldova si intentiile concrete de actiune in aceste directii pentru acest an. Au fost abordate, de asemenea, subiecte de actualitate, inclusiv perspectivele solutionarii dosarului transnistrean, a precizat MAE.

Potrivit sursei citate, in cadrul intrevederii, cei doi oficiali au evidentiat nivelul "remarcabil" atins de relatia bilaterala, atat in planul dialogului politic, cat si in cel al cooperarii sectoriale, in contextul aniversarii recente a cinci ani de la instituirea Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeana a Republicii Moldova.

Viorel Cibotaru se afla in vizita la Bucuresti la invitatia ministrului Apararii Nationale al Romaniei.