Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat miercuri ca in salile de sport ar trebui sa existe supraveghere medicala sau cel putin sa se faca o evaluare medicala inainte de antrenamente, mai ales pentru persoanele care prezinta anumite riscuri, si a precizat ca in prezent MS lucreaza la o propunere in acest sens, relateaza Agerpres.

"In salile de sport, de fitness ar trebui totusi o supraveghere medicala sau cel putin o evaluare medicala inainte de a merge la antrenamente mai ales pentru persoanele care prezinta anumite riscuri", a afirmat ministrul, cu referire si la cazul cantaretului Gabriel Cotabita.

El a subliniat ca, in general, in momentul in care vrei sa urmezi un program cu exercitii fizice mai complex trebuie sa ai si un acord de la medicul care te trateaza.

"Evident ca trebuie sa ai o evaluare facuta de medic. Cream noi, in momentul de fata, o propunere. Am inteles ca sunt in cateva tari chestiuni similare, s-au luat masuri similare si practic ne inspiram din alte situatii", a sustinut ministrul.

Potrivit acestuia, cantaretul Gabriel Cotabita este ingrijit, in prezent, de cei mai buni medici si de cele mai bune asistente.