Mircea Dusa a subliniat marti disponibilitatea acordarii asistentei tehnico-materiale in contextul consolidarii capacitatii de aparare a Republicii Moldova, se arata intr-un comunicat MApN transmis dupa intalnirea ministrului roman al apararii cu omologul sau de la Chisinau

Ministrul Mircea Dusa cu omologul sau din Republica Moldova, Mircea CibotaruFoto: MApN

Ministrul apararii din Republica Moldova, Viorel Cibotaru, efectueaza, pe 19 si 20 mai, o vizita oficiala la Bucuresti.

"Intalnirea de astazi constituie o etapa superioara in consolidarea dialogului politico-militar intre statele noastre si un bun prilej pentru impartasirea opiniilor referitoare la stadiul si perspectivele cooperarii militare bilaterale si in format multilateral", a spus ministrul Mircea Dusa potrivit sursei citate.

Referitor la activitatile de instruire desfasurate in comun de cele doua armate, ministrul Mircea Dusa a salutat prezenta subunitatilor de infanterie, artilerie terestra si aparare CBRN din armata Republicii Moldova la exercitiile de instruire care au vizat operatii conventionale si si-a exprimat speranta ca acest tip de colaborare va continua.

"Consider ca experienta acumulata de Armata Romaniei in exercitiile multinationale si misiunile in care a fost angajata poate fi valorificata si in plan bilateral, astfel incat, in misiunile de mentinere a pacii, sa utilizam aceleasi proceduri", a spus ministrul apararii nationale.

In luna aprilie, Viorel Cubotaru spunea caRepublica Moldova are in plan achizitionarea de tehnica militara modernasi infiintarea unei noi unitati militare. Noul guvern spera sa primeasca sprijin de la tarile partenere.