Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a deputatului Mircia Muntean sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante, informeaza Ministerul Public.

Mircia Muntean, scos din boscheti dupa accidentul din 2014Foto: Captura YouTube

Potrivit procurorilor, pe 30 octombrie 2014, "din probele administrate in cauza a reiesit ca inculpatul, aflat in stare de ebrietate, a intrat in coliziune cu vehiculele aflate in stationare la culoarea rosie a semaforului, venind din spatele acestora si nereusind sa opreasca la timp autoturismul la volanul caruia se afla, ulterior indepartandu-se de zona accidentului".

"Inculpatul a fost descoperit, dupa cca. 20 min., incercand sa escaladeze un gard imprejmuitor din apropiere si dus la locul accidentului de catre un politist,", arata Parchetul.

Acesta ar fi avut o alcoolemie de 1,3 la mie la prima proba de sange recoltata si 1,1 la mie la ce-a de-a doua.

Procurorii arata si ca au tinut cont de o decizie a Curtii Constitutionale din decembrie 2014, asa ca s-a dispus recalcularea alcoolemiei: "Astfel, prin raportul de expertiza medico-legal al I.M.L. Timisoara din data de 18 martie 2015, prin interpretarea retroactiva a alcoolemiei s-a concluzionat ca la data de 30 octombrie 2014, la ora 18:30, inculpatul Muntean Mircea era in eliminare si ar fi putut avea o alcoolemie teoretica de aproximativ 1,80 gr la mie".

Potrivit Parchetului, actul medico-legal mai mentioneaza ca s-a constatat o neconcordanta intre alcoolemia teoretica rezultata din datele de consum si valorile certe stabilite la analiza, neconcordanta ce denota un consum real de bauturi alcoolice mai mare decat cel declarat.

Procurorii au dispus clasarea cauzei cu privire la comiterea de catre inculpat a infractiunii de parasire a locului accidentului prevazuta de art. 338 alin. 1 Cod penal, motivat de faptul ca in urma accidentului s-au produs doar pagube materiale.

Dosarul a fost trimis spre solutionare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Deputatul PSD Mircia Muntean sustinea in octombrie ca nu se afla la volanul autoturismului implicat in accident, sustinand ca a fost "un carambol" provocat de "indivizi montati de adversarii politici" si ca el nu era baut, iar imaginile in care recunoaste ca bause sunt "o facatura". Potrivit unor surse judiciare citate in toamna de Mediafax, fostul primar al Devei avea o alcoolemie de peste 1,00 la mie.