Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a revenit la DNA, marti, pentru a asista la verificarea informatica a sistemelor ridicate de anchetatori la perchezitiile facute in dosarul in care edilul este cercetat pentru ca ar fi apelat la angajatii Politiei Locale pentru a-si urmari fosta iubita.

Gheorghe NichitaFoto: AGERPRES

Gheorghe Nichita, cercetat in arest la domiciliu in acest dosar, a fost si luni la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), unde a stat aproximativ zece ore, primarul spunand, la plecare, ca marti va reveni, pentru a fi prezent la analiza continutul informatiilor din sistemele electronice ridicate de anchetatori.

El a precizat ca anchetatorii au copiat continutul mediilor optice din sistemele electronice ridicate la perchezitii si marti urmeaza sa analizeze continutul acestora. Primarul Gheorghe Nichita este cercetat in arest la domiciliu din 8 mai, decizie luata de Curtea de Apel Bucuresti, care a inlocuit hotararea Tribunalului Bucuresti de cercetare a edilului sub control judiciar.

In acelasi dosar sunt cercetati, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, seful Politiei Locale Iasi, si Stefan Avirvarei, sef serviciu in aceeasi institutie. Gheorghe Nichita este suspectat in acest dosar ca ii folosea pe angajatii Politiei Locale Iasi, institutie subordonata primariei, sa supravegheze anumite persoane, iar directorul Politiei Locale il tinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmarite.

Procurorii DNA au dispus, pe 1 mai, inceperea actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a primarului Gheorghe Nichita, pentru instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (cinci acte materiale), abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.