Circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate, in mai multe zone din tara, din cauza cetii dense. Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, vizibilitatea este sub 50 de metri pe Autostrazile Bucuresti - Pitesti si Bucuresti - Constanta, precum si in judetele Braila, Valcea, Buzau, Ialomita, Prahova si in alte cateva zone.

Politia rutiera ii sfatuieste pe conducatorii auto ca, la traversarea zonelor cu ceata densa, sa manifeste maximum de prudenta, sa circule cu viteza redusa, care sa nu depaseasca 30 km/ora in localitati si 50 km/ora in afara acestora.

Participantii la trafic sunt sfatuiti, de asemenea, sa mareasca distanta de siguranta in mers, sa aiba in functiune luminile de intalnire si proiectoarele de ceata si sa evite efectuarea manevrelor in trafic (depasiri, treceri de pe o banda pe alta etc.).

Si traficul aerian este afectat de ceata. Potrivit agentiei Rador, trei aeronave care urmau sa ajunga in cursul noptii si sambata dimineata pe Aeroportul Baneasa au aterizat, pentru mai multa siguranta, la Otopeni. Agentia precizeaza ca este vorba de cursele de la Milano, Budapesta si Chisinau.

Cele doua aeorporturi din Bucuresti sunt deschise, dar se inregistreaza intarzieri de pana la o jumatate de ora la cursele interne, pentru ca avioanele nu au reusit sa decoleze la timp de pe aeroporturile din tara.

De asemenea, cursa de la Moscova care trebuia sa ajunga vineri seara la Bucuresti a fost reprogramat sa soseasca sambata dimineata, la ora 11:10.