Politistii damboviteni efectueaza, marti dimineata, opt perchezitii la membrii unei grupari infractionale specializate in furturi de autoturisme.

''50 de politisti ai Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Targoviste, cu sprijinul colegilor din Buzau, Prahova, Giurgiu, Teleorman si Ilfov, efectueaza 8 perchezitii domiciliare, in Ilfov si Calarasi, pentru destructurarea unei grupari infractionale specializate in furturi de autoturisme'', se arata intr-un comunicat al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dambovita.

De asemenea, sunt efectuate controale la doua parcuri de dezmembrari auto si sunt puse in executare 10 mandate de aducere, persoanele depistate urmand a fi conduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita, pentru audieri si luarea masurilor legale ce se impun.

La activitati participa si 50 de luptatori de la serviciile pentru actiuni speciale din Dambovita, Prahova, Giurgiu si Ilfov.

Membrii gruparii sunt banuiti ca, in cursul acestui an, ar fi sustras 10 autoturisme, profitand de faptul ca acestea erau neasigurate. Prejudiciul cauzat este estimat la 40.000 de euro.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale - Inspectoratul General al Politiei Romane.