Ministrul apararii nationale, Mircea Dusa, a aprobat ca o aeronava C-27J Spartan a Fortelor Aeriene Romane, configurata pentru misiuni de evacuare medicala, sa efectueze, sambata, o misiune umanitara de urgenta catre Aeroportul Baia Mare, pentru transferul catre Capitala a doi copii care au suferit arsuri, informeaza MApN.

Aeronava militara a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, la ora 16.15.

Pacientii sunt asistati pe timpul zborului de o echipa medicala coordonata de SMURD, echipa sprijinita de maiorul Dragos Tudose, medic, si caporalul Cristian Mihail, paramedic, din cadrul Bazei 90 Transport Aerian.

Misiunea este executata la solicitarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Afacerilor Interne iar echipajul este format din comandorul Ion Staiculescu, capitanul Simona Maierean si maistrul militar George Baltescu, mai informeaza MApN.

Un cititor HotNews a sesizat insa ca publicatia localaemaramures.roscrie ca un avion Spartan a preluat sambata doi barbati din Cavnic, de 56, respectiv 61 de ani, care au suferit multiple leziuni, dar si arsuri puternice pe 80-90% din suprafata corpului dupa ce un cazan de distilare a tuicii a explodat.

"La ora 16.30 un avion de tip Spartan a preluat victimele de pe Aeroportul Baia Mare, una dintre ele fiind dusa la Spitalul de Arsi, iar cealalta la Spitalul Floreasca. Medicii baimareni care s-au ocupat de victime sunt rezervati in privinta sanselor de supravietuire a celor doi barbati", scrie emaramures.ro