Premierul Victor Ponta si ministrul demisionar al Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, prezenti sambata pe Stadionul "Ion Oblemenco", la semnarea contractului pentru realizarea unui nou complex sportiv la Craiova, au primit de la primarul Lia Olguta Vasilescu cate o bucata de gazon de pe arena care a facut istorie in fotbalul romanesc si care de aproape o saptamana se afla in proces de demolare, informeaza Agerpres.

Proiectul viitorului stadion Ion OblemencoFoto: Proiect Bucuresti

Pe cutia in care a fost pusa bucata de gazon au semnat si cativa din fotbalistii "Craiovei Maxima". Liviu Dragnea a afirmat ca venea pe Stadionul "Oblemenco" pentru a vedea meciurile echipei Universitatea Craiova si si-a dorit sa aiba o bucata din "gazonul legendar".

"Am pus foarte mult suflet in acest proiect (construirea unui nou stadion la Craiova - n.r.) si in toate proiectele pe care le-am semnat impreuna cu Olguta de cand este primarita. (...) Eu am spus ca am o singura dorinta: sa iau o mica brazda din acest gazon legendar. Cand eram mic, veneam pe acest gazon din Teleorman si vedeam aici niste oameni care ni se pareau zei, care ne umpleau inima de bucurie sau de suparare, dar traiam la maxim. Urez succes constructorilor si sunt convins ca veti face o lucrare foarte buna", a spus Dragnea.

Lucrarile de demolare a Stadionului "Ion Oblemenco" din Craiova au fost demarate in urma cu cinci zile, in locul acestuia urmand sa fie construit un nou complex sportiv, investitie care se ridica la circa 50 milioane de euro si care este finantata de Guvernul Romaniei prin Compania Nationala de Investitii.

Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat ca fotbalistii care au jucat pentru Universitatea Craiova pe Stadionul "Ion Oblemenco", dar si suporteri, se pot prezenta luni la stadion pentru a lua ca amintire o bucata de gazon.

Victor Ponta a afirmat ca daca este un oras in Romania care merita sa aiba un stadion acesta este Craiova, iar prin construirea noului stadion, sportul romanesc va avea de castigat.

"La un miting electoral din 2012 in cartierul Craiovita Noua (n.r. - miting PSD organizat in Craiova in campania pentru alegerile locale), unde erau zeci de mii de oameni, doar cand am spus ca o vom sprijini pe Olguta sa refaca stadionul si echipa, a fost intr-adevar un entuziasm general si m-am gandit ca nu putem ajunge in 2016 fara sa se intample lucrul acesta. Sunt convins ca la anul pe vremea asta vom vedea o lucrarea avansata si daca e cineva care merita cu adevarat sa aiba un stadion cu siguranta e Craiova. Spun asta cu tot respectul pentru cei care au trait multe generatii cu gandul la ce a insemnat si inseamna Craiova pentru fotbal si pentru sport. Ma bucur ca aici este si sala de sport (n.r. - Sala Polivalenta din Craiova), o sala foarte frumoasa si sunt convins ca prin complexul sportiv tot sportul din Craiova si din Oltenia vor avea de castiga", a spus premierul Victor Ponta.