Am reproiectat site-ul. Ati vazut noua fata. In spatele ei, munceste o alta platforma, o baza de date altfel construita. Credem ca va fi mai usor pentru voi, cititorii nostri, sa gasiti din prima exact ceea ce va intereseaza, sa rasfoiti arhiva, sa comentati/completati/postati subiecte, sa ne trageti de urechi atunci cand calcam in strachini, sa dialogati intre voi sau cu redactia pe orice tema de bun simt. Practic, noul HotNews.ro va contine exact atata informatie de calitate cata suntem in stare sa aducem noi, redactorii si cititorii. Suna a PR, nu?

O fi sunand, da' asta-i mersul presei. Credeti ca noi, astia, de ne spunem ziaristi, care scriem la gazeta, umplem internetul cu biti sau clampanim la TV, le stim pe toate? Vreti stiri, analize, interviuri adevarate - puneti neuronu' si treceti la produs! Exploatare, HotNews.ro se imbogateste de pe urma cititorilor:) ...

Mai curand e un joc win-win: tu esti tare intr-un domeniu, scrii/pozezi/filmezi/inregistrezi/postezi, noi, ceilalti, luam aminte si, la randul nostru facem acelasi lucru cu subiectele unde suntem mai tari. Ne corectam, ne completam reciproc informatiile, ne certam, ne luam la misto, pentru o postare sau alta. Daca ar fi armonie deplina, ar fi ca-n rai, suntem morti de-a binelea.

Exista variante, cum nu: stam leguma la birou, pe canapea si ascultam/citim analizele lu' guru de la ziarul ori postul TV Xulescu. Si-l injuram in barba sau cu amicii pe domnul ala, pana ne trece. Sau ne descarcam nervii pe copii, partener(a) de apartament, vecini, dumnezei etc.

HotNews.ro de azi vrea sa fie, mai mult decat pana ieri, un spatiu al schimbului de informatie de buna calitate. Informatie furnizata de catre jurnalisti sau nu. Informatie nu inseamna numai stirea seaca, difuzata otova. Inseamna si selectie dupa credibilitatea surselor, analiza evenimentelor, corectari si completari la materialele difuzate, urmarirea unor subiecte pe care le consideram de interes pentru cat mai multi dintre noi, atac la nesimtirea autoritatilor si corporatiilor ce ne mananca nervii, impingerea cu buldozerul a unor proiecte care sa ne faca viata mai suportabila.

Cine se baga e binevenit, cine nu, n-are decat sa-i ia la suturi pe Iliescu, Basescu, Bush, rusi, masoni, conspiratia mondiala s.a.m.d.

Ce s-a schimbat la HotNews.ro

Prima pagina ajunsese la saturatie. Te-apuca pranzul pana dadeai scrol vertical la bancul zilei. Prea multa informatie concentrata si neierarhizata. Ce-am schimbat:

1. Am impartit fluxul de stiri pe mai multe canale mai clar definite: Actualitate, Economie, Sport, Life, Revista Presei, Bloguri, Forum

  1. Am construit pagini mai usor de parcurs, folosind spatiul de 1024 pixeli pe orizontala la care au acces peste 95% dintre cititorii nostri. Cerem scuze celor care utilizeaza monitoare cu rezolutii mai mici pentru eventualele inconveniente.

  2. S-au eliminat procedurile complicate de inscriere la newsletter, news-alert, participare la forum , concursuri sau accesul la sectiuni speciale (Confidential). Din cateva click-uri la MyHotNews ai acces gratuit la continutul integral al site-ului si poti beneficia de toate serviciile oferite.

  3. Am reproiectat motorul de cautare in baza de date. Este mai puternic si permite rafinarea rezultatelor mai rapida. Speram ca veti gasi mai usor in arhiva HotNews.ro informatiile de care aveti nevoie.

  4. Am eliminat sectiunea de Presa regionala. Dupa trei ani de functionare a sectiunii, am ajuns la concluzia ca multe dintre informatiile postate acolo de catre ziaristii din presa locala nu sunt relevante pentru cititorii nostri. Subredactia HotNews.ro din Cluj va posta informatiile locale pe site-ul DomnulePrimar.ro Evident, bazandu-se si pe ajutorul vostru.

  5. Au fost regandite unele subsectiuni. Am introdus zone intens populate cu materiale foto si video.

  6. Vom lucra impreuna mai bine. Comentariile, observatiile si completarile la articolele publicate sunt acum cotate in functie de relevanta lor si de autoritatea celui care posteaza. Autoritatea se castiga in timp si este cotata atat de catre ceilalti cititori, cat si de catre moderatori. Orice participant la dezbateri poate deveni redactor/moderator castigand puncte de autoritate. Ordinea postarilor se face automat, in functie de relevanta comentariului si de autoritatea acumulata. Nu v-ati saturat sa cititi toate injuraturile sau mesajele repetate de catre ghost-uri platite cu ora?

Au ramas destule bug-uri in site. Unele le stim si le vom elimina in urmatoarele saptamani. Pe altele, le vom descoperi impreuna cu voi.

Spuneti ce va deranjeaza sau poate fi corectat la adresa hot.bugs[at]hotnews.ro

Ce n-am schimbat la HotNews.ro

Nu ne-am vandut. In continuare, nici Basescu, nici Vantu, nici Voiculescu, nici Patriciu, nici Gigi Becali, nici Elena Udrea ori alta personalitate cu bani si rating nu ne-a cumparat. Nici corporatii gen Vodafone, Orange, Dacia, Ford ori Danone nu ne-au bagat in lat prin contracte de publicitate.

Am fost si vrem sa ramanem cea mai credibila sursa de informatii de pe spatiul .ro. Daca o dam in bara si difuzam uneori aiureli, ne cerem scuze. Graba in redactare sau documentare, intoxicari de la surse, sinapse obosite. Corectati-ne ori de cate ori vi se pare necesar. Nu putem promite ca tot ce apare pe HotNews.ro e beton. Promitem insa ca vom corecta tampeniile.

Matt Drudge, ziaristul care a dezgropat on-line cazul Clinton-Lewinsky dupa ce NewsWeek l-a ingropat in hartie, spunea cu ani in urma ca “daca 80% din continutul DrudgeReport.com este adevarat, e ok. Pentru 100% adevar ar trebui sa ai relatii directe cu Dumnezeu”. Noi n-avem.