In perioada 15 mai - 6 iunie, in garnizoana Brasov si la Centrul de Instruire pentru lupta al Fortelor Terestre din Cincu se desfasoara exercitiul de instruire prin simulare reala si cu trageri de lupta SARMIS-15, informeaza un comunicat al Ministerului Apararii Nationale.

Convoiul Cavaleriei de blindate americane in drum spre CincuFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

SARMIS-15 - care face parte din seria activitatilor de instruire in comun ce se desfasoara atat in tara cat si in afara teritoriului national in cadrul operatiei "Atlantic Resolve" - este un exercitiu multinational intrunit la care participa 1500 de militari cu aproximativ 200 de mijloace de lupta din Canada, Marea Britanie, Romania si Statele Unite ale Americii.

Fortele Terestre Romane participa cu personal din comandamentul Diviziei 2 Infanterie si din Brigada 2 Vanatori de Munte, sprijiniti de militari si tehnica din Fortele Aeriene Romane.

Militarii americani din Batalionul 2 al Regimentului 2 Cavalerie al Armatei SUA care iau parte la exercitiu s-au deplasat, in zilele de 13 si 14 mai, de la Mihail Kogalniceanu (Constanta) la Cincu (Brasov) in "Marsul Cavaleriei".