Comandantul Suprem al trupelor NATO din Europa, generalul american Philip Breedlove, a declarat pentru site-ul CaleaEuropeana.ro ca echipe ale Aliantei lucreaza in trei tari membre pentru a raspunde razboiului lansat de Rusia.

Philip BreedloveFoto: NATO

Intrebat in cadrul unei intalniri cu presa in marja Reuniunii Ministrilor de Externe NATO din Antalya-Turcia daca si cum se implica NATO pentru a sprijini tarile din flancul estic al Aliantei Nord-Atlantice, prin actiuni de comunicare publica, pentru apararea valorilor NATO si identificarea in timp real a amenintarilor "trolilor" rusi, generalul a raspuns:

"Raspunsul este da, deja facem asta. Avem echipe care lucreaza cu tarile pentru a face fata acestui razboi hibrid, a precizat generalul american. Ce vedem din actiunile Rusiei, sunt noi mijloace folosite in moduri diferite. Ajutam natiunile acum, ajutandu-le sa dezvolte abilitati si capacitate. Trebuie sa recunoastem aceste activitati cand au loc in tarile noastre. Apoi sa le caracterizam. Sunt actiuni normale, legale adecvate, sau de alta natura? Si, daca determinam ca sunt neadecvate si pot veni din afara tarii, apoi cum atribuim asta apoi vedem ce mijloace folosim"

"Avem deja echipe care lucreaza deja in trei dintre cele mai interesate tari pentru a construi astfel de capacitati", a declarat generalul Philip Breedlove, adaugand ca nu se lucreaza nu doar in zona militara ci si la nivel de minister de interne.