Omul de afaceri Florian Walter, cautat de DIICOT intr-un dosar de evaziune fiscala, a depus 17,9 milioane de lei intr-un cont de garantii pentru a scapa de sechestrul pe utilajele si proprietatile imobiliare pus de inspectorii antifrauda, potrivit unor surse din ANAF. Walter a depus banii la inceputul anului, dupa finalizarea controalelor. Compania Romprest, la care actionar majoritar e Florian Walter, e acuzata de Fisc ca a produs un prejudiciu de circa 4,5 milioane euro.

Banii din contul de garantie vor fi executati de statul roman daca va exista o sentinta definitiva a instantelor de judecata.

Reamintim ca Romprest - companie de salubritate patronata de omul de afaceri Florian Walter - e acuzata ca a produs un prejudiciu de 4,5 milioane de euro la buget prin tranzactii fictive. Fiscul sustine intr-un comunicat ca tranzactiile au fost dezvaluite in urma unor controale ale Directiei antifrauda fiscala in august - decembrie 2014 la Romprest si mai multe firme.

Reamintim ca DIICOT a facut miercuri mai multe perchezitii in acest dosar, iar Florian Walter a fost dat in consemn la frontiera. Potrivit unor surse judiciare, Walter ar fi fugit din Romania in urma cu o saptamana, cu cateva zile inainte de declansarea perchezitiilor DIICOT.