Surse apropiate omului de afaceri Florian Walter, citate de publicatia prahoveana Prahova Online, sustin ca acesta ar fi fugit din Romania cu o zi inainte de declansarea perchezitiilor DIICOT la firma si la domiciliul sau. Potrivit surselor citate, Walter ar fi plecat in Cuba, via Monaco - de unde si-a retras o suma de bani dintr-o banca locala. Potrivit unor surse DIICOT, procurorii "iau in calcul" varianta plecarii lui Walter in Monaco.

Reamintim ca Florian Walter, actionarul majoritar al firmei de salubritate Romprest, a fost dat in consemn la frontiera saptamana trecuta, dupa ce procurorii DIICOT au facut perchezitii la firma si domiciliul acestuia. "Exista indicii ca este in tara si se sustrage urmaririi penale", au declarat la acel moment reprezentantii DIICOT intr-o conferinta de presa. Walter, implicat si in finantarea unor echipe de fotbal, e acuzat de procurori ca ar fi participat la o schema de evaziune fiscala in valoare de circa 4,5 milioane euro.

Procurorii sustin ca Florian Walter ar fi facut achizitii fictive de clorura de calciu (o substanta utilizata in procesele tehnologice ale companiilor de salubritate). Florian Walter (care si-a schimbat numele initial, Florian Busca) a fost in centrul unui urias scandal in urma cu cativa ani, cand firma sa a incheiat un contract pe 25 ani cu Primaria Sectorului 1.

Care e legatura lui Walter cu Monaco? In cercurile politice si de afaceri se vorbeste despre apartenenta omului de afaceri la celebrul grup de la Monaco, format din discreti si puternici oameni de afaceri romani, beneficiari ai unor contracte uriase cu statul roman in diverse sectoare economice: energie, infrastructura, utilitati etc. Printre afaceristii asociati grupului se numara Bogdan Buzaianu si Dragos Dobrescu.