Expert Forum (EFOR) organizeaza, marti, o dezbatere pe tema statului de drept in regiune, o "discutie despre adevaratele probleme ale statului de drept din Ucraina, Georgia si Moldova si despre viitorul luptei impotriva deraierilor de la stabilitatea democratica", la care vor mai participa reprezentanti ai Centrului de Resurse Juridice din Moldova, ai Transparency International Georgia si ai ANTAC (Centrul de Actiune Anticoruptie din Ucraina).

Expert ForumFoto: Expertforum.ro

"Justitia, drepturile omului si buna guvernare devin tot mai fragile in regiune, iar statele se lupta pentru a asigura controlul principiilor democratice in fata populismului, expansionismului si unor modele de conducere autoritara. Este cert faptul ca tarile din regiune au probleme comune, iar magistratii si societatea civila trebuie sa faca fata atat presiunilor interne, cat si cele externe. Spolierea bunurilor publice si perpetuarea practicilor corupte sunt tare ce caracterizeaza guvernarea in regiune si care intregesc acest peisaj", arata organizatorii intr-un comunicat.

Potrivit acestora, conferinta este evenimentul de deschidere a noului proiect EFOR, "Cetatenia activa - un instrument puternic pentru consolidarea statului de drept", prin care isi propune sa pregateasca cetateni cu atitudini activiste, care sa se implice in combaterea comportamentelor abuzive ale statului.

Expert Forum (EFOR) este un think tank din Bucuresti, infiintat de cativa cunoscuti experti in politici publice si buna guvernare care au activat mai bine de un deceniu in societatea civila. Domeniile pe care le acopera includ: reforma administratiei si integritate; descentralizare si finante publice; reforma justitiei si anticoruptie; politici sociale si pensii; energie si transporturi; sanatate.