Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca a decis ca problema defrisarilor ilegale sa fie pusa pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a CSAT, el apreciind ca protestul organizat sambata impotriva despaduririlor abuzive este unul "perfect legitim".

"Cred ca protestul de astazi impotriva despaduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotarat ca aceasta grava problema a defrisarilor ilegale sa fie pusa pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a CSAT", a scris seful statului, sambata, pe pagina sa de Facebook.

"Sunt convins ca vom reusi nu doar sa stopam fenomenul, dar si ca institutiile statului ii vor identifica si trage la raspundere pe cei vinovati", a adaugat el.

Tot sambata, premierul Victor Ponta a scris la randul sau pe pagina sa de Facebook ca "saptamana viitoare trebuie sa ne luptam sa trecem Codul Silvic, ca sa nu se mai taie padurile de catre tot felul de firme din strainatate, protejate de lobby-uri din #Romania".

"Sunt convins ca toti parlamentarii nostri vor fi de partea buna si vor vota pentru binele padurilor si, de fapt, pentru binele romanilor", a mai afirmat Ponta.

Codul Silvic este reexaminat de Parlament la cererea presedintelui Klaus Iohannis. Senatul a respins, saptamana trecuta, modificarile solicitate prin cererea de reexaminare si a votat legea in varianta initiala.

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a declarat, vineri, la Suceava, ca asupra presedintelui Klaus Iohannis "planeaza o suspiciune" ca nu ar fi de partea romanilor, pentru ca nu a fost de acord cu Codul Silvic votat de Parlament si a cerut reexaminarea legii.

Vineri, purtatorul de cuvant al PSD a afirmat ca vrea sa creada ca respingerea Codului Silvic nu a fost rezultatul lobby-ului unei firme din industria lemnului.

Proteste masive impotriva despaduririlor abuzive au fost anuntate sambata in Bucuresti si in mai multe orase din tara, plus diaspora. Vezi detalii aici.