Politistii au deschis o ancheta dupa ce persoane necunoscute au furat, in noaptea de luni spre marti, 120 de meri liniari de teava de cupru prin care se asigura oxigenul la Spitalul de Copii din Galati, medicii folosind butelii de oxigen pentru micutii internati pana la inlocuirea portiunii de teava. Directorul economic al Spitalului de Copii din Galati, Laura Closca, a declarat ca hotii au actionat prin reteaua de canalizare din exteriorul unitatii medicale, de unde, prin subteran, au ajuns in subsolului cladirii Spitalului, la teava de cupru, anunta Mediafax.

"Au intrat din exterior, dintr-o canalizare care comunica cu subsolul. Copiii nu au fost in pericol pentru ca lucrurile s-au remediat foarte repede, nu au fost probleme. In permanenta noi am avut acele butelii de oxigen, avem aceasta rezerva. Imediat cum s-a intamplat s-a chemat o firma de specialitate care a inlocuit teava furata, s-a sudat acolo, s-a blocat tot accesul acolo ca sa nu se mai repete lucrurile", a declarat Laura Closca.

Seful serviciului administrativ din cadrul Spitalului de Copii din Galati, Silvian Simion, a precizat ca hotii au reusit sa taie aproximativ 120 de metri liniari din teava de cupru care asigura oxigenul la unitatea medicala.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Galati, Bogdan Cojocaru, a declarat ca in acest caz politistii au deschis un dosar penal pentru furt calificat si ii cauta pe hoti.