Vremea va fi in general frumoasa in weekend, cu cer variabil si temperaturi de pana la 19 grade Celsius pe litoral si 26 de grade Celsius in centrul si vestul tarii, dar duminica sunt asteptate averse si vreme instabila in jumatatea de vest si la munte, potrivit prognozei meteo realizate de Administratia Nationala de Meteorologie, citate de Mediafax.

  • In tara

Sambata, vremea se va mentine in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu innorari in sud-vestul tarii si in zona montana, unde local se vor semnala averse si, posibil, descarcari electrice, iar in rest doar izolat si trecator va ploua slab, mai ales dupa-amiaza si noaptea. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 18...19 grade pe litoral, in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei si 26 de grade in vestul teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse intre 4 si 14 grade.

Duminica, in jumatatea de vest a tarii, precum si in zonele montane, vremea va fi in general instabila, cu innorari temporar accentuate si pe arii relativ extinse averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In restul teritoriului cerul va fi variabil, cu innorari dupa-amiaza si noaptea, cand fenomenele asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala local in Muntenia, pe arii restranse, mai ales la deal, in Moldova si, posibil, in Dobrogea. Izolat se pot cumula cantitati de apa mai insemnate si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime se vor incadra intre 18 si 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 7 si 13 grade.

La Bucuresti, sambata, vremea se va mentine in general frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 23 de grade, iar cea minima va fi de 9...11 grade.

  • La munte

Sambata, vremea se va mentine in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in special dupa-amiaza si in prima parte a noptii si pe arii restranse se vor semnala averse si posibil descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura aerului va fi in crestere usoara.

Duminica, vremea va fi in general instabila, cu innorari temporar accentuate si pe arii relativ extinse averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente dupa-amiaza si in prima parte a noptii, iar izolat se pot cumula cantitati de apa mai insemnate. Variatiile temperaturii aerului vor fi nesemnificative.