Judecatorii de la Tribunalul Ilfov urmeaza sa reia vineri procesul in care fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi solicita intreruperea executarii pedepsei de cinci ani de inchisoare primita in dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului in 2009, scrie Agerpres.

La ultimul termen al procesului, in 9 aprilie, instanta a stabilit ca Institutul National de Medicina Legala are termen o luna pentru a intocmi o expertiza prin care sa se stabileasca daca Ridzi sufera de o boala care nu poate fi tratata in reteaua sanitara a Administratiei Nationale a Penitenciarelor si care face imposibila executarea imediata a pedepsei.

Dupa cum a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, motivul pentru care se cere intreruperea executarii pedepsei este acela ca sotia sa trebuie sa efectueze o serie de investigatii medicale care nu pot fi realizate in sistemul medical din penitenciar. El a sustinut ca sotia sa are mai multe probleme medicale si o imunitate foarte scazuta. Monica Iacob Ridzi se afla la Spitalul Penitenciar Jilava, fiind transferata aici de la Penitenciarul Gherla, din cauza problemelor de sanatate.

Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnata definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea Zilei Tineretului in 2009.