Comisia Europeana va publica saptamana viitoare noi recomandari pentru Romania, iar printre ele se afla reformarea administratiei publice, declara Angela Filote, sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Invitata la Interviurile Europa FM, Angela Filote a explicat ca functionarii romani au salarii mici si sunt suprasolicitati.

Pe de alta parte, ambasadorul Uniunii Europene in Romania spune ca tara noastra trebuie sa se ocupe mai mult de crearea unui mediu de afaceri stabil dar si de conditii de munca pentru tineri. Cat priveste lupta anticoruptie, sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, spune ca actualele legi sunt bune, iar modificarea lor poate face mai mult rau decat bine.

La 8 ani de la integrarea in Uniunea Europeana, Romania se afla in imposibilitatea de accesa urmatoarele fonduri europene disponibile pentru infrastructura. Unul dintre motive este nefinalizarea de catre Ministerul Transporturilor a Master Planului General de Transport, document care prevede ce drumuri, cai ferate si porturi vor fi construite sau refacute. Angela Filote spune ca in aceste conditii, incheierea unui acord politic ar fi util.