Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a declarat joi, la intrevederea cu omologul sau ungar, Peter Szijjarto, ca este important ca cele doua state sa aiba o relatie bilaterala "pragmatica, stabila si eficienta" si sa fie lasata la o parte "orice fel de abordare emotionala", informeaza Agerpres.

Bogdan AurescuFoto: MAE

Aurescu s-a aratat increzator ca Romania si Ungaria pot sa lucreze impreuna "intr-o atmosfera sincera" pentru a rezolva toate chestiunile aflate inca in asteptare pe agenda bilaterala a celor doua state.

In acest sens, seful diplomatiei romane s-a declarat incurajat de relatia economica "foarte buna" dintre Bucuresti si Budapesta.

"Este o datorie nu numai unii fata de altii, ci si fata de tarile noastre in baza parteneriatului strategic de a consolida relatiile bilaterale", a mai spus demnitarul roman.

La randul sau, ministrul de externe ungar a afirmat ca cele doua tari sunt parteneri si aliati strategici iar succesul uneia depinde de succesul celeilalte.

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, efectueaza joi o vizita de lucru la Budapesta, la invitatia omologului ungar, Peter Szijjarto, pe agenda consultarilor aflandu-se aspecte bilaterale privind minoritatile, cooperarea economica si transfrontaliera, precum si teme de actualitate europeana.