Guvernul a decis, miercuri, printr-un memorandum, deblocarea, in luna mai, a sumei de 135 de milioane de lei, fonduri care vor fi destinate investitiilor in infrastructura din domeniul educatiei, informeaza Mediafax.

Din totalul sumei, 90 de milioane de lei vor fi repartizate pentru lucrari de investitii aflate in derulare si ale caror contracte multianuale au fost incheiate anii trecuti, Guvernul precizand, intr-un comunicat, ca lucrarile vor fi executate si platite in limita fondurilor aprobate anual prin buget.

Diferenta de 45 de milioane de lei este destinata lansarii procedurilor de licitatie in vederea incheierii contractelor de executie lucrari la 21 de scoli din cadrul Proiectului de Reabilitare a Infrastructurii Scolare si la 17 gradinite din cadrul Proiectului privind Reforma Educatiei Timpurii.

In programul anual de investitii, anexat Legii bugetului de stat pe 2015, sunt cuprinse fonduri pentru derularea a 55 de obiective de investitii pentru invatamantul superior si 16 obiective de investitii pentru invatamantul preuniversitar.