Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

[P] Analiza asupra eficientei administratiei locale 2004-2014

de     Smile Media
Miercuri, 6 mai 2015, 13:47 Actualitate | Esenţial

Investitii in educatie 2004-2014
Aceasta analiza va prezenta eficienta cu care au fost cheltuiti banii publici de catre administratiile locale ce au condus Sectorul 3 Bucuresti, incepand cu anul 2004, pana in prezent. Analiza va arata cum au fost si cum sunt cheltuiti banii publicii, in cele mai relevante domenii ce tin de atributiile primariilor de sector: spatiile verzi, anveloparile si educatia.

  • Disclaimer: Prezentul material este un articol publicitar si continutul sau nu este redactat de catre HotNews.ro

Spatii verzi

In ceea ce priveste spatiile verzi, in perioada 2004-2008 administratia sectorului a refacut parcul IOR, redenumit apoi Alexandru Ioan Cuza, facand din acest lucru cea mai importanta realizare perioadei. Incepand cu anul 2008, si bugegele alocate parcurilor din sector au fost pe masura publicitatii. Astfel, in anul 2008, au fost alocate 40 de milioane de lei, in 2009 suma se dubleaza ajungand la 80 de milioane de lei, iar in 2011 suma ajunge la 100 de milioane de lei. In cei opt ani de administrare a Sectorului 3 de catre Liviu Negoita, lucratorii ADP (Administratia Domeniului Public) s-au concentrat pe Parcul Alexandru Ioan Cuza si pe spatiile dintre blocuri. Celelate spatii verzi ale sectorului (spatii de joaca, mini-parcuri si parcul Gheorghe Petrascu) au beneficiat de investitii mult mai mici.

Incepand cu anul 2012, administratia Sectorului 3 este condusa de Robert Negoita (PSD). Si aceasta a facut lucrari de modernizare in parcul IOR/Alexandru Ioan Cuza, dar fata de predecesorul sau, a alocat resursele in mod uniform, iar spatiile de joaca, mini-parcurile si parcul Gheorghe Petrascu au beneficiat de o mai buna ingrijire.

Un punct in plus pentru actuala administratie este scadera cheltuielilor pentru administrarea parcurilor. De la 100 de milioane de lei in 2011 s-a ajuns la putin peste 20 de milioane de lei in 2013, iar in anul 2014 acestea au scazut sub 15 milioane de lei. Costurile mult mai mici inregistrate in 2014 se datoreaza concesionarii serviciilor aferente ingijirii, amenajarii si investitiilor necesare in parcurile Titan, Alexandru Ioan Cuza, Titanii si Gheorghe Petrascu. Pretul administrarii parcurilor din Sectorul 3 a scazut odata cu concesionarea administrarii acestora, deoarece ADP Sector 3 nu putea face toate serviciile in regie proprie, iar prin subcontractarea fiecarui serviciu in parte cresteau foarte mult costurile, ceea ce  facea si imposibila sincronizarea tuturor lucrarilor.
Anvelopari

In perioada 2004-2012, administratia locala a Sectorului 3 nu a fost foarte preocupata de anveloparea blocurilor, in opt ani fiind anvelopate doar 37 de blocuri. Incepand cu anul 2012, anveloparea blocurilor a devenit principalul proiect al Primariei Sectorului 3, fiind anvelopate 319 blocuri de locuinte, in mai putin de doi ani. Conform comunicatelor Primariei Sectorului 3, incepand cu 2014, au fost depuse 19 cereri de finantare prin fonduri europene care vizeaza 300 de blocuri, totalizand 25.579 de apartamente. Primele 10 blocuri au intrat deja in reabilitare, iar in cazul celorlalte, lucrarile vor incepe in perioada urmatoare.Educatie

In perioada 2004-2012, in Sectorul 3 functionau 74 de unitati scolare, dintre care 25 de gradinite, 30 de scoli gimnaziale, o scoala gimnaziala de arta, o scoala  gimnaziala speciala si 17 licee. Administratia din perioada 2004+2012 a reabilitat doua gradinite, trei unitati de invatamant gimnazial si a consolidat corpurile C si D de la Colegiul National ¬Matei Basarab¬. Pe raza Sectorului 3, functionau 2 crese: Titan II  ( 260 de locuri ) si Titan IV (245 de locuri).

Incepand cu 2012, mai multe unitati scolare au fost comasate, in acest moment functionand 64. Motivele comasarilor sunt variate, de la retrocedarea catre vechii proprietari a unor imobile in care functionau unitatile (cazul Liceului Tehnologic Unirea), pana la imposibilitatea din punct de vedere legal a functionarii cu un numar mic de prescolari (cazul fostei Gradinite nr. 66). In ceea ce priveste reabilitarea unitatilor de invatamant, dupa iunie 2012 au fost reabilitate doua gradinite, 14 scoli gimnaziale si patru unitati de invatamant liceal.

Un plus important pentru actuala administratie a Sectorului 3 este reinfiintarea cresei Titan II, cu un numar de 75 de locuri. Pe langa aceasta cresa nou infiintata, Primaria Sectorului 3 a  demarat un proiect cu fonduri norvegiene avand termen de finalizare 30.04.2016.  In urma acestui proiect se vor crea alte 60 de locuri in cresele pentru copii cu dizabilitati.

In urma analizei graficelor cu privire la costul administrarii parcurilor, al anveloparile si al procesului de reabilitare al unitatilor de invatamant, se constata o eficientizare a proceselor administrative in perioada 2012-2014. Costul administrarii parcurilor a scazut de la 100.000.000 de lei in 2011, la sub 15.000.000 de lei in 2014, numarul blocurilor anvelopate a crescut de la 37, cate erau in 2012, la 319 la finalul lui 2014, iar procesul de reabilitare al unitatilor de invatamant a cunoscut o accelerare vizibila.

  • Disclaimer: Prezentul material este un articol publicitar si continutul sau nu este redactat de catre HotNews.ro

Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

1670 vizualizari
Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri