VIDEO Curtea Constitutionala: Hotararea Senatului in cazul votului la Dan Sova este neconstitutionala/ Tariceanu: Decizia se va aplica, dar asteptam publicarea motivarii in Monitorul Oficial

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Miercuri, 6 mai 2015, 12:50 Actualitate | Esenţial

Dan Sova in Senat
Foto: Agerpres
Judecatorii Curtii Constitutionale au decis, miercuri, in urma unei sesizari depuse de PNL, ca hotararea Senatului in cazul votului pentru solicitarea DNA de incuvintare a arestarii lui Dan Sova, dat in 25 martie si care a provocat o intreaga saga in Senat, este neconstitutionala. PNL a sesizat, pe 23 aprilie, Curtea Constitutionala, aratand ca "Senatul trebuia sa-si asume decizia prin care incuviinteaza ori nu retinerea si arestarea preventiva a senatorului in cauza". Presedintele CCR Augustin Zegrean declarase ca, in cazul in care se va decide ca aceasta hotarare este nevalida trebuie data o alta hotarare, deci sa se reia votul. Pe de alta parte, miercuri, Zegrean a afirmat doar ca "Senatul stie ce trebuie sa faca".

"Nu vom indica nicio cale de urmat, pentru ca Senatul stie ce are de facut. Nu trebuie sa le spunem noi ce trebuie sa faca", a spus Zegrean.

Hotararea a fost de altfel redactata tot in urma unei decizii a Curtii Constitutionale din 8 aprilie, dupa o sesizare a presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (detalii mai jos).Ce spune CCR:

In ziua de 6 mai 2015, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit. l) din Constitutia Romaniei si al art.27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a intrunit pentru a solutiona sesizarea formulata de un numar de 46 senatori apartinand Grupului parlamentar al Partidului National Liberal, referitoare la neconstitutionalitatea Hotararii Senatului nr.32 din 25 martie 2015.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a constatat ca Hotararea Senatului nr.32 din 25 martie 2015, prin care Senatul a constatat ca nu au fost intrunite conditiile cerute de art.24 alin.4 din Legea nr.96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si de art.173 din Regulamentul Senatului, pentru a incuviinta retinerea si arestarea preventiva a domnului senator Sova Dan-Coman, este neconstitutionala, intrucat a fost adoptata in temeiul unor dispozitii legale si regulamentare care contraveneau prevederilor art.76 alin.(2) din Constitutie.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Senatului.

Argumentatiile retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


Articolul invocat de CCR din Constitutie de refera la cvorumul necesar pentru adoptarea unei hotarari. Ce spune art. 76 alin (2) din Constitutie invocat:

ARTICOLUL 76

(2) Legile ordinare si hotararile se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti din fiecare Camera.

***

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat la scurt timp dupa anuntul facut de Zegrean asupra acestei decizii ca asteapta publicarea in Monitorul Oficial a motivarii deciziei pana sa poata anunta ce va face Senatul in acest caz, insa ca "decizia se va aplica".

"Indiferent care este decizia, Senatul se va conforma. Pana la publicarea motivarii Curtii in Monitorul Oficial nu pot face niciun alt comentariu. Atunci vom convoca Biroul Permanent, vom sesiza Comisia Juridica care vine cu un punct de vedere pe care il supunem plenului. Comunicatele de presa nu servesc drept comunicare oficiala. Decizia va fi pusa in aplicare," a declarat Tariceanu.

La randul sau, liberalul Cristian Bodea, membru in Biroul Permanent, a declarat ca decizia Curtii este "o victorie a PNL si a justitiei" si a afirmat ca Tariceanu ar trebui sa isi dea demisia.

Bodea a declarat ca "PSD nu mai are de ales", fie reinterpreteaza votul, ceea ce in opinia sa ar fi "cel mai simplu", fie se reia votul. 

Cele doua optiuni teoretice sunt acum reinterpretarea rezultatului votului dat pe 25 martie (ceea ce ar insemna ca se incuviinteaza cererea de DNA si Dan Sova este arestat preventiv) si reluarea votului.


Intrebat de dimineata daca votul din Senat ar putea fi reluat in cazul invalidarii hotararii din 25 martie, Augustin Zegrean a raspuns: 'Daca hotararea ar fi invalidata, nu ar mai exista o hotarare si atunci ar trebui sa ia o alta hotarare'.

El a subliniat ca totdeauna CCR da hotarari "foarte clare". De asemenea, intrebat daca crede ca senatorii au ignorat, cu buna stiinta, Constitutia, la votul din 25 martie, Zegrean a raspuns: "Nu. Nu cred. Eu mai degraba as spera ca n-au cunoscut-o".

In 23 aprilie, viceliderul grupului PNL din Senat, Tudor Barbu, a anuntat ca liberalii depun la CCR o contestatie cu privire la hotararea adoptata in cazul Sova. Tot in 23 aprilie, presedintele CCR, Augustin Zegrean, declara ca, in cazul in care va fi declarata neconstitutionala hotararea Senatului in cazul Sova, se va relua votul si se adopta o alta hotarare.

"Voi ati vrea sa va spun acum asa: daca vine la noi dosarul acela si admitem, il aresteaza pe Sova. Nu pot sa va spun asa ceva, pentru ca nici nu-i adevarat. Deci se reia votul, se face alta hotarare", a raspuns Augustin Zegrean cand a fost intrebat daca, in situatia in care hotararea este declarata neconstitutionala, se interpreteaza votul din 25 martie.

Hotararea care prezinta votul Senatului in cazul parlamentarului Dan Sova, redactata de Senat la solicitarea Curtii Constitutionale si semnata de presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, a fost publicata pe 22 aprilie in Monitorul Oficial.

Hotararea are un singur articol si "constata ca nu au fost intrunite conditiile cerute de art.24 alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si de art. 173 din Regulamentului Senatului, pentru a incuviinta retinerea si  arestarea preventiva a domnului senator Sova Dan-Coman".

Pe 8 aprilie Curtea Constitutionala, sesizata de presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a admis existenta unui conflict de natura juridica intre Ministerul Public - Parchetul de pe Langa Inalta Curte si Senat, "declansat de refuzul Senatului de a redacta si publica hotararea care atesta rezultatul votului dat in plen" in cazul cererii privind arestarea preventiva a senatorului Dan Sova.

Ca urmare a deciziei CCR, Senatul avea obligatia de a redacta hotararea, de a comunica hotararea si de a o publica in Monitorul Oficial.
 
Intrebat daca este la latitudinea Senatului sa decida in baza carei legi - Constitutie, Regulament sau Statutul senatorilor si deputatilor - a fost luata respectiva hotarare, Zegrean a precizat: "Da, este la latitudinea lor si mai mult decat atat, acea hotarare va putea fi atacata la CCR de cei care vor considera ca este nelegala sau neconstitutionala".
 
PNL a anuntat in acest context ca va ataca la CCR aceasta hotarare, atunci cand va fi publicata in Monitorul Oficial.

Votul in cazul lui Dan Sova:

Dan Sova a scapat de arestarea preventiva pe 25 martie deoarece in Senat nu s-a intrunit numarul necesar de voturi in favoarea solicitarii DNA. Din 151 de voturi exprimate, 79 voturi au fost "pentru", "contra" 67 si 5 voturi anulate, fara a se intruni majoritatea necesara de 85 de optiuni "pentru".

Potrivit regulamentului Senatului aflat in vigoare la acea vreme (art. 173 care a facut obiectul sesizarii senatorilor PNL), hotararile Senatului se aprobau doar daca sunt votate de majoritatea senatorilor, nu de majoritatea senatorilor prezenti la sedinta. Regulamentul a fost modificat saptamana urmatoare acestui vot.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut in mai multe randuri, inclusiv intr-o declaratie politica transmisa la cateva zile dupa controversatul vot, ca parlamentul nu a publicat niciodata in Monitorul Oficial o hotarare de neadoptare a unui proiect de lege.

"Parlamentul adopta legi, hotarari si motiuni. Dupa adoptare, acestea sunt publicate in Monitorul Oficial. Ceea ce nu se adopta, nu exista si deci nu se publica. Niciodata Parlamentul nu a publicat in MO o hotarare pentru ca nu s-a adoptat un proiect de lege sau o hotarare. Daca un proiect lege sau o initiativa este respinsa definitiv, proiectul nu mai este inaintat la promulgare si desigur nici nu poate fi contestat la CCR", a sustinut el.

Acelasi lucru a fost sustinut si de senatorul Serban Nicolae la sedinta CCR, unde a fost desmenat sa reprezinta Senatul. "Senatul adopta legi, hotarari si motiuni, nu resping. De altfel, nici la respingerea unei legi, a unei motiuni, nu exista o hotarare de respingere. Nu poti sa produci efecte printr-un act care nu exista. Nu a existat nici la Adrian Nastase, nici la Laszlo Borbely un act juridic redactat si publicat in Monitorul Oficial, prin care Camera sa respinga o solicitare", a mai spus Nicolae,

In plus, marti, cu o zi inainte de discutarea de catre CCR a acestor sesizari, plenul reunit al celor doua camere ale parlamentului a adoptat schimbarea legii statutului deputatilor si senatorilor, punand-o in acord cu Constitutia..

 
Material sustinut de Julius Meinl

Trebuie sa cauti si altceva decat mici si bere pe Valea Prahovei si tv de proasta calitate - VIDEOinterviu Formatia Trei Parale, ”pe viata si pe creatie”

“Tu, fetico bălăoară și cu ochi căprii,/ Ce te ții așa măreață? Crezi că nu te știu?/ Mă-ta e spălătoreasă, tac-tu-i sacagiu, / Și tu ești chiftilăreasă-n strada Cișmigiu.” Sa fie viata numai atat, zic eu, si “Chiftilareasa” de la Trei Parale te baga-n boala. I-auzi: “Dau in stanga, dau in dreapta, buzunaru-i plin” - cantare de mandrie, oftica si prejudecata. Intai te loveste interpretarea jucausa, trufasa si monotona. Apoi versul. Numai atat sa fie, cum spun, si vrei sa vezi laboratorul de creatie al celor de la Trei Parale. Vino si tu acum intr-un apartament din mahalaua Ozanei. Florin si Beatrice Iordan, Mihai Balabas ne in-canta cantand si initiindu-ne cum se petrece viata noastra. Incepe! Ca din cimpoi, ca din caval este piesa cu care începem firul poveștilor. Vezi prima parte a VIDEOinterviului Trei Parale.

16357 vizualizari

 • +45 (47 voturi)    
  tare (Miercuri, 6 mai 2015, 12:53)

  mihai [anonim]

  tariceanu cum te scoti?
  • +26 (26 voturi)    
   cum cum? (Miercuri, 6 mai 2015, 14:09)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui mihai

   mai voteaza o data si spera sa iasa sova fara catuse.
   altceva ce se spera? la cata nesimtire e in parlamentul Romaniei, doar nu asteptam altceva.
   • +18 (18 voturi)    
    nu cred că mai scapă (Miercuri, 6 mai 2015, 14:41)

    lukuss [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    ce a fost pînă acum... dar de acum să vedeți ce urmează dacă pică dănuț :))
    Iar vor țipa că sunt „persecutați” de justiție... bieții de ei :))
    • +5 (5 voturi)    
     ultima reduta (Miercuri, 6 mai 2015, 16:40)

     thatchme [utilizator] i-a raspuns lui lukuss

     e modificarea CP propusa spre adoptare de cei 10 parlamentari deja penali.
  • +18 (18 voturi)    
   trece dintr-un una in alta... (Miercuri, 6 mai 2015, 14:21)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui mihai

   Nu se mai scoate Tariceanu - trece de la Senat direct in Beciul Domnesc, bineinteles via justitia romana...

   M-as hahai putin ca Basescu acum...
 • +31 (33 voturi)    
  /// (Miercuri, 6 mai 2015, 12:54)

  hmara [utilizator]

  Speram un viitor scriitor.
  De fabule si snoave, probabil.
 • +37 (39 voturi)    
  Normal... (Miercuri, 6 mai 2015, 12:56)

  Johanis [utilizator]

  si cei care iau decizii neconstitutionale cum sunt?!
  Penali? Ca penalist e Sova.
  • +18 (18 voturi)    
   pedepsele pentru variile incalcari ale legilor (Miercuri, 6 mai 2015, 13:55)

   g01an [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

   pedepsele pentru variile incalcari ale legilor sunt bine definite, clare si proportionale cu principiul lipsei de raspundere juridica pentru deciziile politice. astfel o incalcare a unei proceduri se lasa cu amenzi, probleme disciplinare repetate rezulta in diverse masuri disciplinarii in parlament, iar tegiversarea unui proces in justitie poate duce pana la dosar penal. fiecare va raspunde in functie de nivelul de implicare.
  • +9 (9 voturi)    
   sunt curios (Miercuri, 6 mai 2015, 14:20)

   boogiewoogie [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

   ce patesc cei care au dat o hotarare pentru un vot care nu a respectat regulamentul Senatului, regulament care a fost modificat dupa un scandal, scandal care a ajuns si la CC, unde CC a cerut o hotarare pe care sa o poata judeca si, iata ca acum, au declarat-o neconstitutionala :\

   DNA, Parchetul .... ce mai asteptati ?!
 • +18 (30 voturi)    
  nu-i nimic (Miercuri, 6 mai 2015, 12:59)

  xanti [utilizator]

  Tariceanu e pe pozitie,nu l-a invins Basescu o sa-l invinga DNA?
 • +31 (33 voturi)    
  Am speranta ... (Miercuri, 6 mai 2015, 13:02)

  NicolaeA [utilizator]

  sa-l vad pe maimutoi la Rahova sau, in cel mai rau caz, la Balaceanca ! Ultima varianta tine de starea lui mintala, manifestata public.
 • +30 (32 voturi)    
  Hihihi.. ,se intuneca asa incetut pt. escroci... (Miercuri, 6 mai 2015, 13:10)

  potaissa [utilizator]

  Dane draga ,LA MULTI ANI!
  PS. Puie vine si el la rand. La toata vremea-i vine vremea.
 • +28 (30 voturi)    
  tariCEANU (Miercuri, 6 mai 2015, 13:16)

  zigot [utilizator]

  ce rol a avut in luarea acestei decizii neconstitutionale?
  cum se sanctioneaza-constitutional- cei care incalca constitutia?
  e bine sa fie exprimate numai puncte de vedere documentate
 • +31 (33 voturi)    
  EU MA MIR CA NU NE-AU SI SCUIPAT (Miercuri, 6 mai 2015, 13:27)

  arheopterix [utilizator]

  Este peste cele mai negre presimtiri . Ultimele dosare par sa indice ca aproape toata clasa politica este preocupata exclusive cu doua lucruri :1 -Sa capete o functie. De care tine apoi cu dintii si pentru care face orice (compromisuri penale ,traseism ,machiavelicuri ...etc ).Odata inscaunati , o singura preocupare -Capatuiala cu orice pret . Pentru alte preocupari - as zice firesti - nu mai sunt neuroni si nici interes . De aici preocuparea nerusinata de a se proteja contra legii
 • +33 (35 voturi)    
  Imi doresc (Miercuri, 6 mai 2015, 13:34)

  omezu [utilizator]

  Ca tot PSD-ul, in frunte cu VV, sa ajunga la puscarie. Bonus manechinul multi-divortat. Nu a mai ramas nimic de reformat in partidul asta de mafioti si borfasi.
 • +29 (31 voturi)    
  O intrebare (Miercuri, 6 mai 2015, 13:40)

  Hanscecantalamitraliera [anonim]

  Domnu shova se poate prezenta la Brutarie cu geanta facuta ? Ca SA nu Mao cheltuie Statul bani cu plimbarea lui la brutarie....sau most wanted
  • +12 (12 voturi)    
   ar trebui sa aiba sange in instalatie... (Miercuri, 6 mai 2015, 14:27)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Hanscecantalamitraliera

   ... dar shova are doar fumuri multe si dese....

   Deh, nu mai este chiar asa de mult pana departe...
 • -21 (25 voturi)    
  sa presupunem... (Miercuri, 6 mai 2015, 13:42)

  demaGOGU [anonim]

  ...ca se reia votul si... nu iese cum trebuie (sic!).

  se ajunge din nou la CC, de cate ori se poate relua un vot pe aceiasi tema?!?
  • +19 (19 voturi)    
   In afara de partea cu "nu iese cum trebuie" (Miercuri, 6 mai 2015, 14:13)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Intrebarea e legitima: de cate ori poti da hotarari neconstitutionala fara sa fii tras la raspundere? Ca asa, pot sa tot dea pana se claseaza cauza... Si chiar poate vrei sa explici acel "nu iese cum trebuie". Ca aici nu a fost vorba de rezultatul votului care a fost contestat, ci procedura si hotararea care a incalcat Constitutia.
  • +10 (10 voturi)    
   A ajuns la CC (Miercuri, 6 mai 2015, 14:53)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Pentru ca nu s-a respectat legea nu pentru ca rezultatul a fost neconvenabil. Daca nu vor respecta legea vor vota de o suta de ori. Daca da o singura data.
  • +2 (2 voturi)    
   N-are rost să se reia votul. (Miercuri, 6 mai 2015, 15:11)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Senatul adoptă și publică o altă hotărâre prin care anulează hotârărea asta neconstituțională și nu mai amintește nimic de arestarea lui Șova pe care o va lăsa ca-n gară. Așa nu mai rămâne nimic de reclamat la CC.
 • +17 (19 voturi)    
  deci mai amanam putin.... (Miercuri, 6 mai 2015, 13:51)

  liviu_ [utilizator]

  la ce dracu va platim?! ca pana la urma din banii nostrii traiti (si salariu si furturile din banul public)
  in mod normal pe langa arestarea lui sova ar trebui sa se ancheteze si daca parlamentarii stiau ca ce fac e neconstitutional (normal ca stiau) si asta inseamna ca au favorizat un infractor (fapta penala).
 • +15 (17 voturi)    
  efectul mirului (Miercuri, 6 mai 2015, 13:52)

  evoque [utilizator]

  a disparut, mai ramane efectul de gasca.
 • +18 (18 voturi)    
  penalii fac legea, distrug probe (Miercuri, 6 mai 2015, 13:54)

  yellowdog [utilizator]

  incalca constitutia...
  noi platim taxe, impozite, amenzi si ne umilim privind neputinciosi
 • +16 (18 voturi)    
  ;( (Miercuri, 6 mai 2015, 14:11)

  andi [anonim]

  Grigore Alexandru Ghica: „Cu ruşinea mea mărturisesc că, în timp de şase ani, cît am guvernat Moldova, am făcut o mulţime de nedreptăţi şi de nelegiuiri. Însă ce era eu să fac, cînd eram în înrudire şi amiciţie cu toţi boierii? Cum era să nu pun eu ministru pe vărul meu, logofăt mare, pe cuscrul meu, postelnic, pe fiul meu, preşedinte al divanului, pe cumnatul meu, ispravnici, pe nepoţi şi pe amici, privighetori şi poliţai, pe oamenii acestora. Şi dacă vreunul dintre ei nedreptăţea pe oameni, dacă ei condamnau pe nevinovaţi, dacă răpiau făţiş onorul şi averea cuiva, ce era să fac eu ? Puteam să fiu eu întotdeauna drept? Dacă-i depărtam din funcţie, trebuia să rînduiesc pe alţii tot ca dînşii, pentru că Regulamentul Organic nu-mi permitea să pun pe oricine cu merite”.
  • 0 (0 voturi)    
   Minunat text (Joi, 7 mai 2015, 8:42)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui andi

   ..
 • +18 (18 voturi)    
  Unde sta puricele? (Miercuri, 6 mai 2015, 14:13)

  P. Uricel [anonim]

  Raspuns la titlul mesajului: in frunte

  In frunte cu Tariceanu ( care nu e primul purice, e al doilea om in stat adica purice numarul 2)...sa vezi ce de legi o sa avem, numai una si una!
 • +10 (10 voturi)    
  Neconsittutilnaliltate (Miercuri, 6 mai 2015, 15:00)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Ii doare pe senatori in pix de COnstitutie. EI sunt alesi acolo doar ca sa fure si sa se apere unul pe celalat. PARLAMENTUL ROMANIEI = rusinea Romanei. Cei care au jefuit si pina acum imreuna cu mafiile care le-au finantat campainiile electorale. Orice om cinstiti si-ar da dimisia din Senat ca sa nu fie complice la jaful tarii.
 • +5 (5 voturi)    
  Spuneam eu... (Miercuri, 6 mai 2015, 17:47)

  aqualung [utilizator]

  Spuneam eu când se dădea Tăriceanu mare și tare că știe el ce e legal și ce nu în ce privește hotărârea că ar trebui să-și dea demisia dacă CCR îl obligă să redacteze hotărârea în sensul încuviințării arestării lui Șova.

  Și-o dă? Oare?
 • -6 (6 voturi)    
  Am inteles ... (Miercuri, 6 mai 2015, 20:08)

  Gigi Kent [utilizator]

  Deci ca sa arestezi un om pe baza de "suspiciune rezonabila" nu e nevoie de cvorum. Dar pentru a demite un tantalau penibil care e Presedinte din greseala e nevoie de cvorum. De 9 milioane de oameni ... Ce-mi place mie asta cu rule of law si stat de drept cand niste baieti numiti politic dau cu banul la CCR in functie de cum le convine lor si celor care i-au propulsat acolo.
  • +3 (3 voturi)    
   Ce-mi place ca nu stii pe ce lume traiesti (Miercuri, 6 mai 2015, 22:42)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Pana una alta astea sunt legile, fie ca ne plac fie ca nu si trebuiesc respectate asa cum sunt. Pe de alta parte, tot ei au dat legile astea, asa ca se pune foarte clar intrebarea de ce le-au dat asa, si daca le-au dat de ce nu le respecta? Dar de, ca sa judeci iti trebuie si minte...
  • +1 (1 vot)    
   CC - ref., la cazul sova (Joi, 7 mai 2015, 10:00)

   Anonim [anonim] i-a raspuns lui Gigi Kent

   -la lovitura de stat din iunie 2012, ca sa poata scimba sefii grupurilor parlamentare au schimbat regulamentele de functionare a celor doua entitati, pentru a avea majoritatea la sedinte?(schimbi regulile in timpul jocolui) de ce n-au intervenit organele STATULUI, ai voie sa votezi cum crezi dar nu este legal,
   -tot atunci au fost incalcate legile organice de functionare a CC si a avocatului POPORULUI, restringind atributiile CC si demiterea AVOCATULUI POPORULUI, pentru ca useleul sa poata incalca legile,
   -daca ? un demnitar al statului este ales conform legilor invigoare cu 50%+1, cum? poate fi destituit din functie (chiar daca nu incalcat CONSTITUTIA),
   -la votul in cazul sova de ce nu au respectat propriile lor regulamente?,
   -un exemplu pentru mintea si a celolati care gindesc ca tine: cumperi un produs cu o anumita valoare cu garantie, in perioada de GARANTIE (sesiunile parlamentare), produsul devine nefunctoinal nu din vina ta, te prezinti la furnizorul (bateriei auto) si soliciti contravaloarea achitata de oarece nu mai vrei sa folosesti produsele firmei respective, ce valoare trebuie sa-ti returneze vinzatorul? cit a costat? s-au cit vrea muschii lui,
   -la ordonanta de mediu cine a cistigat?,tariceanu cu firma lui de vinzari auto, Bulgaria cu banii si Romania cu poluarea si soselele distruse,rovana plumb ce nr. avea masina?...of law ,si mai am multe exemple, de incalcari grosolane a legilor,de niste baieti veniti la putere numai ca sa scape de LEGE,


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi