Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita nu s-a prezentat luni la serviciu, el fiind in concediu de o zi, dupa cum au declarat pentru Agerpres eprezentantii municipalitatii.

Gheorghe Nichita, retinut de DNAFoto: Mediafax

"Astazi, primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, este in concediul pentru o zi. El nu are interdictia de a lucra. Si-a luat o zi de concediu. Atributiile primarului au fost preluate de viceprimarul Mihai Chirica", a declarat pentru Agerpres Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi.

Conform acestuia, Adina Samson, sefa serviciului Managementul Calitatii, Eugen Chisca, seful Serviciului Administrativ, si Dumitru Tomorug, seful Directiei Tehnice de Investitii, au revenit luni dimineata la lucru. Ei au fost dusi joi seara la audieri la DNA, in urma perchezitiilor efectuate la sediul Primariei Iasi.

Cei trei au fost condusi la audieri dupa ce si primarul Gheorghe Nichita a fost dus la DNA Bucuresti. Sambata dimineata el a revenit la locuinta sa din Iasi.

In prezent, primarul Gheorghe Nichita este cercetat sub control judiciar.

Procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie au efectuat joi, 30 aprilie, perchezitii in 21 de locatii situate in judetul Iasi, dintre care trei sunt sediile unor institutii publice, intr-un dosar ce vizeaza fapte de coruptie comise de la inceputul anului pana in prezent, in care ar fi fost implicat si ajutorul sefului Politiei Locale, Liviu Hliboliceanu