Sambata, vremea va deveni in general instabila, anunta Mediafax. Vor fi innorari temporar accentuate si se vor semnala averse si descarcari electrice, indeosebi ziua, in vestul, centrul si nordul teritoriului, precum si in zona montana, iar in celelalte regiuni astfel de fenomene se vor semnala local, mai ales dupa-amiaza si in prima parte a noptii.

Izolat, cu precadere la deal si la munte, cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare in majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 12 grade in nord-vest si centru si 22 de grade in sud-estul teritoriului. Temperaturile minime se vor incadra intre 6 si 12 grade.

La Bucuresti, vremea va deveni in general instabila. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza si seara, cand se vor semnala averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi in jur de 18 grade, iar cea minima va fi de 10...11 grade.

La munte, vremea va fi instabila. Vor fi innorari temporar accentuate si pe arii extinse, indeosebi ziua, se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Valorile termice vor fi usor mai scazute fata de cele din ziua precedenta.

La mare, vremea va fi normala termic. Cerul va fi variabil, mai mult noros dupa-amiaza si noaptea cand, temporar, vor fi averse in general slabe, insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 17 de grade, iar cele minime intre 11 si 12 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 11 si 14 grade.

Duminica, vremea se va incalzi fata de intervalul anterior, astfel incat valorile termice se vor situa in jurul celor caracteristice primei decade a lunii mai. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in estul si sud-estul teritoriului, precum si in zonele montane, unde, cu precadere dupa-amiaza, pe arii restranse se vor semnala averse si posibil descarcari electrice.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in prima parte a intervalului in regiunile estice si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 grade in estul Transilvaniei si in nordul Moldovei si 24 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra intre 2 si 11 grade. Spre sfarsitul intervalului vor fi conditii de ceata.

La munte, vremea se va incalzi si se va ameliora sub aspectul precipitatiilor. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si ploi slabe, de scurta durata, ziua in Carpatii Orientali si in grupele estice ale Meridionalilor, iar noaptea, izolat, in Carpatii Occidentali. Vantul va prezenta intensificari in cursul zilei.

La mare, vremea, in ameliorare ca aspect, va deveni in general frumoasa si calda. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 si 20 grade, iar cele minime intre 10 si 11 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 11 si 14 grade.