Premierul Victor Ponta a afirmat joi ca, din datele pe care le au autoritatile romane in prezent, cetateanul rapit in Burkina Faso este bine, insa a precizat ca "ar fi o crima" sa dezvaluie lucruri confidentiale despre acest caz, informeaza Agerpres.

Intrebat daca persoana rapita e bine, Ponta a raspuns: "Din toate datele pe care le avem acum, da, dar repet e un domeniu in care daca facem exces de comunicare s-ar putea exact sa facem cea mai mare greseala si sunt convins ca oameni care au ocupat functii in statul roman stiu acest lucru. Show-ul cu maini ridicate la aeroport apartine trecutului".

"Vesti am in fiecare zi si de acolo, dar, asa cum siguranta stie un fost presedinte al Romaniei, ar fi chiar o crima sa vorbesti in fiecare zi dezvaluind niste lucruri confidentiale si care, daca le dezvalui, ar putea chiar sa puna in pericol grav viata si integritatea cetateanului roman", a afirmat Ponta intr-o declaratie de presa la Riad.

Premierul a mai spus ca se fac eforturi in acest caz, ca sunt discutii cu "toti partenerii", insa a insistat asupra faptului ca nu se va comunica decat "ceea ce este sigur si ceea ce este de natura de a nu pune in pericol viata celui rapit".

"Sa speram ca in cel mai scurt timp il avem din nou acasa", a conchis Ponta.