Expeditia “Everest 2015 Expedition - Teo Vlad” a fost oprita din cauza faptului ca autoritatile chineze au inchis fata nordica a muntelui, iar alpinistul roman se va intoarce in tara.

HotNews.roFoto: Hotnews

Din cauza cutremurelor ce au avut loc in muntii Himalaya si a “avalansei care a afectat in mod tragic fata nepaleza a muntelui Everest, producand mari pagube umane si materiale, autoritatile chineze si Asociatia Chineza pentru ALpinism au decis inchiderea fetei nordice a Everestului”, arata un comunicat al Asociatiei Romane pentru Alpinism si Explorare.

“Confirmarea deciziei autoritatilor din China ne-a fost transmisa prin SMS in dimineata zilei de 29 aprilie 2015 de catre Teofil Vlad”, se spune in documentul citat. Drept urmare, expeditia “Everest 2015 Expedition -Teo Vlad” s-a incheiat, urmand a fi stabilite detaliile logistice pentru intoarcerea in Romania, in zilele urmatoare, mai informeaza Asociatia Romana pentru Alpinism si Explorare.

Alpinistii Justin Ionescu, Zsolt Torok, Alex Gavan si Teofil Vlad, aflati in Muntii Himalaya in timpul cutremurului care a produs o uriasa avalansa, sunt teferi si in siguranta, informa luni Federatia Romana de Alpinism si Escalada intr-un comunicat transmis luni