Romania, Ungaria si Finlanda au ramans ultimele tari din Uniunea Europeana unde zoofilia nu este considerata o infractiune, dupa ce Danemarca a interzis aceasta practica sexuala, scrie site-ul francez de stiri 20minutes.fr.

Pana in 21 aprilie, cand parlamentul danez a votat interzicerea zoofiliei, relatiile sexuale cu animalele nu erau ilegale daca se aprecia ca nu s-a facut niciun rau animalului.

In opinia activistilor pentru protectia animalelor, aceasta notiune de "rau" era dificil de dovedit, facand din Danemarca o placa turnanta pentru turismul zoofil.

De acum inainte, cei care vor fi condamnati pentru zoofilie risca un an de inchisoare. In caz de recidiva, sentinta poate fi dublata. Parlamentarii care au votat textul legii au declarat ca nu vor ca Danemarca sa fie ultima tara din Europa de nord unde zoofilia este legala.

Un singur partid, Alianta liberala, a votat impotriva, apreciind ca aceasta lege este in cel mai bun caz o pierdere de timp iar in cel mai rau caz o demonstratie a unui stat care impune un cod moral.