Agentia Nationala de Integritate informeaza, intr-un comunicat, ca a constatat existenta conflictului de interese de natura administrativa in cazul Lizetei Volcinschi, director in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii. Potrivit comunicatului ANI, in perioada exercitarii functiei publice de conducere, Volcinschi a semnat/ aprobat autorizatii de functionare a unor puncte de lucru apartinand S.C. "Casadi" S.R.L. (societate comerciala in cadrul careia a detinut calitatea de examinator si de la care a obtinut venituri in cuantum net de 32.752,00 lei), fiind, totodata, implicata si in procesul de autorizare a acestora, prin semnarea diverselor solicitari necesare definitivarii dosarului de autorizare.

"Astfel, Volcinschi Lizeta a incalcat dispozitiile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit carora "Functionarul public este in conflict de interese daca: (...) interesele sale patrimoniale, ale sotului sau rudelor sale de gradul I pot influenta deciziile pe care trebuie sa le ia in exercitarea functiei publice (...)"", precizeaza ANI.

Potrivit sursei citate, Lizeta Volcinschi a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare si a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare.