Fiica primarului suspendat al Pitestiului, Tudor Pendiuc, Emanuela-Elena Pendiuc, judecata sub control judiciar, poate parasi Romania pentru a merge la Festivalul de la Cannes, a stabilit, luni, Curtea de Apel Bucuresti, potrivit Mediafax.

Festivalul de Film de la Cannes 2014Foto: Afis

"Incuviinteaza inculpatei Pendiuc Emanuela Elena parasirea teritoriului Romaniei in perioada 12 mai -25 mai 2015, in scopul participarii sale la Festivalul de Film de la Cannes (Franta)", a decis instanta bucuresteana.

Ema Pendiuc a mai participat la Festivalul International de Film de la Cannes si in 2014. La momentul respectiv, Ema Pendiuc, prezentatoare a TVR, a participat la festival cu scurtmetrajele pentru copii "Aventurile micilor vedete in parc" si "Micile vedete descopera secretul magnetilor", productii ale scolii de film "Micile vedete".

Aceste scurtmetraje au fost incluse in programul romanesc prezentat la Short Film Corner, o sectiune necompetitiva care are loc in fiecare an la Festivalul de la Cannes. Participarea la Short Film Corner nu echivaleaza cu o selectie in sectiunile competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.

Scurtmetrajele "Aventurile micilor vedete in parc" - care trateaza tematica protejarii mediului inconjurator - si "Micile vedete descopera secretul magnetilor" au facut parte din seria educativa "Aventurile micilor vedete".

Filmele au fost regizate de Ariana Pendiuc si produse de Ema Pendiuc (care a fost si actrita in scurtmetrajul "Micile vedete descopera secretul magnetilor").

Primarul suspendat al Pitestiului, aflat in arest preventiv din decembrie 2014, a fost trimisa in judecata de DNA in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie, alaturi de alte noua persoane, intre care si Emanuela-Elena Pendiuc, doi directori ai societatii de transport si un ofiter DNA.