Premierul Victor Ponta va efectua o vizita oficiala in Arabia Saudita, Qatar, Kuweit si Emiratele Arabe Unite in perioada 29 aprilie - 5 mai, in care va fi insotit de socrul sau, senatorul Ilie Sarbu, si alti patru senatori.

Victor PontaFoto: AGERPRES

Potrivit unui memorandum al Senatului, in urma invitatiei adresate de primul ministru ca o delegatie a Senatului sa participe la aceasta vizita, s-a propus urmatoarea componenta:

  • Ilie Sarbu, liderul senatorilor PSD
  • Titus Corlatean, membru al comisiei de politica externa a Senatului
  • Ion Popa, liderul grupului parlamentar PNL
  • Dumitru Pelican, liderul grupului parlamentar liberal-conservator
  • Pataki Csaba, secretarul grupului parlamentar UDMR

"Participarea delegatiei Senatului Romaniei la aceasta actiune permite asigurarea complementaritatii agendei guvernamentale cu cea la nivel parlamentar in raport cu prioritatile si obiectivele de politica externa ale Romaniei si a unei convergente a actiunilor intrerprinse la nivelul celor doua institutii in planul politicii externe", se justifica in acest memorandum.

Cheltuielile de transport ale celor 5 senatori vor fi suportate de Guvern urmand ca Senatul sa suporte cheltuielile de cazare si diurna.

UPDATE Potrivit Agerpres, primul ministru va fi insotit in aceasta vizita si de cinci deputati reprezentand toate grupurile partidelor parlamentare.

Constantin Nita (PSD), Mugurel Cozmanciuc (PNL), Molnar Zsolt (UDMR), Ovidiu Silaghi (PC-PLR) si Adrian Merka (minoritati) il vor insoti pe premier in perioada 29 aprilie - 5 mai in turneul oficial.

Din delegatie vor mai face parte sapte ministri, alaturi de seful Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.