Deplasarea in Italia continua seria vizitelor externe pe care am tinut sa le fac la inceput de mandat in tari cu care Romania are parteneriate strategice si relatii speciale, a declarat in aceasta dimineata Klaus Iohannis pe aeroportul Henri Coanda inainte de plecarea la Roma.

Klaus IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

"Vom discuta despre modalitatile in care putem sa intarim colaborarea si coordonarea in interiorul Uniunii Europene, dar si in NATO", a explicat Klaus Iohannis.

Presedintele a adaugat, in scurta declaratie de presa tinuta pe aeroport, ca va aborda in aceasta vizita tema aderarii la Schengen, “asa cum am facut-o in cazul tuturor vizitelor in capitalele europene”.

Seful statului a declarat ca Italia este unul din principalii parteneri economici ai tarii noastre si a mentionat, “nu, in ultimul rand, existenta in Italia a unei comunitati romanesti foarte mari”.

“Comunitatea romana din Italia contribuie semnificativ la dezvoltarea economica a Italiei si reprezinta o punte de legatura intre statele noastre”, a spus Klaus Iohannis.

Seful statului a mai explicat ca printre subiectele pe care le va aduce in discutie vor fi si integrarea europeana a Republicii Moldova si situatia din Ucraina.

Presedintele Klaus Iohannis efectueaza o vizita oficiala in Italia luni si marti, seful statului avand programate intalniri cu omologul sau italian, premierul Matteo Renzi, presedintele Senatului si reprezentanti ai comunitatii romanesti.