Presedintele Klaus Iohannis a transmis duminica un mesaj in urma cutremurului din Nepal in care isi exprima compasiunea si solidaritatea fata de cei afectati si transmite condoleante familiilor indurerate.

Imagini impresionante din NepalFoto: Captura Youtube.com

'Imi exprim compasiunea si solidaritatea fata de persoanele afectate de cutremurul din Nepal. In aceste momente de adanca tristete, transmit sincere condoleante familiilor indurerate. Romania se alatura statelor lumii care si-au exprimat solidaritatea fata de autoritatile din Nepal si din celelalte tari afectate', se scrie in comunicatul remis de presedintie.

Seismul de 7,9 grade pe scara Richter care a lovit sambata dimineata Nepalul si nordul Indiei este cel mai puternic inregistrat in aceasta zona a lumii in ultimii 81 de ani. Numarul mortilora depasit 2.200 si s-au consemnat zeci de cladiri prabusite. Multi sunt inca prinsi sub daramaturi, iar salvatorii incearca sa-i scoata inclusiv cu mainile goale.

Pe Everest s-a confirmat ca au murit aproape 20 de alpinisti, dar numarul lor ar putea fi mai mare. India si Nepal au fost lovite si duminica de o replica cu magnitudinea de 6,7.

Ministerul Afacerilor Externe informeaza referitor la situatia cetatenilor romani in urma cutremurului din Nepal,ca, pana in prezent, au fost identificati 19 cetateni romani, care au fost contactati si se afla in afara oricarui pericol.