Presedintele Romaniei a facut joi o gafa in timpul discursului de la finalul reuniunii Consiliului European Extraordinar, convocata in contextul tragediilor din Marea Mediterana, afirmand ca statele membre UE care au povara cea mai mare de dus in problema migratiei dinspre Africa spre Europa sunt cele "riverane Marii Negre". Greseala a fost preluata de serviciul de presa al Administratiei Prezidentiale in comunicatul oficial.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

"In interventia pe care am avut-o, am subliniat necesitatea solidaritatii cu statele membre care au povara cea mai mare de dus, tarile care sunt riverane Marii Negre, am aratat importanta si necesitatea cresterii bugetului Frontex pentru actiunile din zona, faptul ca noi sprijinim acest demers, am aratat ca Romania este foarte implicata deja acum in Frontex, dar ca Romania este dispusa, daca se solicita, sa trimita mai multi experti in zona", a declarat seful statului.

In restul discursului sau, Klaus Iohannis a facut referire la Marea Mediterana.

Consiliul European Extraordinar de joi a avut drept principala tema de discutie problematica imigratiei ilegale in Marea Mediterana, fiind organizata pe fondul naufragiului petrecut in noaptea de sambata spre duminica in largul coastei Libiei, in care au murit 900 de persoane.