Presedintele Klaus Iohannis i-a primit astazi, la Palatul Cotroceni, pe reprezentantii Consiliului National al Rectorilor, iar la intalnire a participat si ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, anunta administratia prezidentiala. Amintim ca Sorin Cimpeanu a fost presedinte al CNR pana cand a devenit ministru si, la fel ca multi dintre rectorii prezenti astazi la Cotroceni langa Klaus Iohannis, l-a sustinut public pe Victor Ponta in alegerile prezidentiale. De asemenea, Consiliul National al Rectorilor a salutat ordonanta de urgenta din vara trecuta, prin care Guvernul Ponta a decapitat legea educatiei. In prezent, Consiliul National al Rectorilor este condus de un rector interimar.

Intalnire Klaus Iohannis, ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu si Consiliul National al RectorilorFoto: Presidency.ro

Administratia prezidentiala anunta ca presedintele Klaus Iohannis i-a primit miercuri, 22 aprilie, la Palatul Cotroceni, pe reprezentantii Consiliului National al Rectorilor (CNR). La intrevedere a luat parte si ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Sorin Mihai Cimpeanu.

"Participantii la intalnirea cu seful statului au subliniat rolul unversitatilor in dezvoltarea Romaniei, necesitatea intaririi autonomiei universitare si nevoia unei legi a educatiei care sa intruneasca un consens politic si social cat mai larg. De asemenea, rectorii prezenti au aratat ca universitatile romanesti au facut pasi importanti in consolidarea administrativa si ca sunt participanti activi la dezvoltarea economica, inclusiv prin atragerea de fonduri europene", informeaza administratia prezidentiala.

In comunicatul presedintiei se arata ca "reprezentantii Consiliului National al Rectorilor au opinat ca rolul Pesedintelui Romaniei in dezvoltarea universitatilor romanesti este fundamental si au subliniat necesitatea elaborarii unei strategii la nivel national referitoare la educatie intrucat aceasta este o componenta esentiala pentru calificarea fortei de munca si necesita, totodata, investitii importante de lunga durata".

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a exprimat speranta ca aceasta prima intrevedere cu reprezentantii universitatilor romanesti reprezinta debutul unei serii de intalniri care sa contureze cateva directii clare pentru reforma in educatie", anunta presedintia.

Consiliul National al Rectorilor este condus din ianuarie 2015 de un "presedinte interimar", si anume de catre conferentiar doctor Razvan Ionut Teodorescu - rector interimar al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti. Razvan Ionut Teodorescu este interimar in ambele functii detinute anterior de Sorin Cimpeanu, care din decembrie 2014 este ministru al Educatiei si rector suspendat al Universitatii de Agronomie. Inainte de Cimpeanu, presedinte al CNR a fost Ecaterina Andronescu.

Razvan Teodorescu il sustine pe Victor Ponta in alegerile prezidentiale - 2014

Razvan Teodorescu il sustine pe Victor Ponta in alegerile prezidentiale - 2014

Foto: victorponta.ro

Ministrul Sorin Cimpeanu l-a sustinut public pe Victor Ponta in campania pentru alegerile prezidentiale, pe cand era rector, dovada fiind imaginile de pe site-ul de campanie al lui Ponta si un comunicat al PSD. Si actualul presedinte interimar al Consiliului National al Rectorilor, Razvan Ionut Teodorescu, l-a sustinut in campania prezidentiala pe Victor Ponta.

Citeste si: