Rechizitoriu DNA. Cum functiona mecanismul spagilor de 10% din contracte si cum a profitat reteaua Udrea chiar de criza economica

de Redactia Stiri     HotNews.ro
Marţi, 21 aprilie 2015, 20:13 Actualitate | Esenţial


Elena Udrea
Foto: HotNews.ro
Procurorii DNA descriu  in rechizitoriul de trimitere in judecata a Elenei Udrea in dosarul Gala Bute cum functiona mecanismul comisioanelor ilegale de 10% al caror beneficiar ar fi fost ex-ministrul dezvoltarii regionale si turismului. Pe scurt, procurorii sustin ca nu existau reguli scrise, general aplicabile, care sa stabileasca criterii de prioritizare a platilor. Taierile drastice de fonduri din 2010 a dus la rezilierea multor contracte, iar platile in contul celor ramase erau vitale pentru supravietuirea firmelor care executau lucarile prin credite bancare. Procurorii noteaza in rechizitoriu ca "decizia de efectuare a platilor sau de reziliere a contractelor apartinea in toate situatiile personal ministrului".
 • Redam mai jos integral pasajul din rechizitoriu in care procurorii descriu mecansimul mitei
"In perioada 2010 - 2012, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului finanta lucrari publice derulate in cadrul mai multor programe, dintre care cele mai importante erau <<Schi in Romania>> (gestionat de Directia de Dezvoltare in Turism1), lucrarile publice in infrastructura (gestionate de Directia Generala Lucrari Publice) si investitiile cu caracter social (derulate de Compania Nationala de Investitii - CNI).

Din (...) rezulta ca toate aceste programe aveau mai multe trasaturi comune, respectiv:
 • societatile comerciale carora le erau atribuite contracte executau lucrarile din surse proprii, dupa care emiteau facturi insotite de situatiile de lucrari catre beneficiari (fie unitati administrativ teritoriale, fie CNI);
 • unitatile administrativ teritoriale formulau solicitari de finantare catre minister, respectiv CNI solicita ministerului deschiderea de finantare;
 • functionarii din cadrul ministerului verificau legalitatea fiecarei solicitari, dupa care ministrul decidea platile care urmau sa fie efectuate;
 • bugetul acopereau doar o parte (aproximativ 20 - 30%) din solicitari, in conditiile in care criza financiara limitase resursele publice disponibile pentru investitii;
 • lipsa resurselor a determinat rezilierea unor contracte incheiate sau emiterea de ordine de sistare a lucrarilor;
 • decizia de efectuare a platilor sau de reziliere a contractelor apartinea in toate situatiile personal ministrului;
 • nu existau reguli scrise, general aplicabile, care sa stabileasca criterii de prioritizare a platilor, printre elementele avute in vedere fiind si afinitatile politice ale administratorilor societatilor comerciale;
 • unele solicitari erau admise asa cum fusesera formulate, pentru altele erau reduse sumele aprobate, iar alte solicitari erau respinse;
 • existau diferente semnificative intre finantarea unor proiecte similare - unele plati erau finantate la cateva zile de la transmiterea solicitarii, iar altele dupa mai multi ani de la executarea lucrarilor.
In acest context, companiile care executau lucrari depindeau de deciziile inculpatei Udrea Elena Gabriela pentru a recupera cheltuielile efectuate. Intarzierile la decontare puteau atrage incapacitatea de plata a operatorilor economici, in conditiile in care sumele avansate proveneau din credite bancare, iar facturile emise atrageau obligatia de plata a taxei pe valoare adaugata, ceea ce reprezenta un stimulent puternic ca administratorii sa obtina o garantie ca platile se vor efectua la termen.

Astfel, a luat nastere o cutuma in baza careia societatile comerciale care primeau finantari de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sau de la companii subordonate acestuia transmiteau prin diferiti intermediari apropiati ministrului un procent de 10% din platile incasate pentru a determina aprobarea in termen util a finantarilor. (...)


(...) Compania Nationala de Investitii este organizata sub forma unei societati comerciale cu capital de stat in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului. Directorul companiei este numit prin ordin al ministrului, iar bugetul este constituit din bugetul ministerului.

Astfel, fiecare program de investitii derulat de CNI avea la baza o lista sinteza, in care erau cuprinse totalitatea solicitarilor de la beneficiari (autoritati publice locale sau centrale). O parte a acestor solicitari era inclusa in lista obiectivelor de investitii, aprobata de catre ordonatorul principal de credite.

Decizia cu privire la obiectivele din lista sinteza care vor fi promovate la finantare apartinea conducerii ministerului, in colaborare cu conducerea CNI, iar in perioada savarsirii faptelor nu exista un cadru normativ care sa prevada criterii de prioritizare a obiectivelor incluse pe lista sinteza.

Datorita restrictiilor bugetare pe fondul crizei economice, in cursul anului 2010 bugetul companiei a fost redus in mod semnificativ comparativ cu anul anterior si s-a dispus rezilierea mai multor contracte, precum si incetarea lucrarilor deja incepute la alte obiective.

Intermediarii prin care erau transmise foloasele materiale catre inculpata Udrea Elena Gabriela


Toate infractiunile de coruptie dare / luare de mita care formeaza obiectul prezentei cauze au fost savarsite prin intermediul colaboratorilor cei mai apropiati de Udrea Elena Gabriela, pe care aceasta ii numise in functii si carora le delegase, formal sau informal, atributia sa o reprezinte in relatia cu tertii.

Aceste persoane, cu o singura exceptie, au indicat-o pe inculpata ca beneficiar final al faptelor de coruptie, sustineri care se coroboreaza cu cele ale inculpatului Gardean Adrian, careia inculpata i-a cerut in mod nemijlocit remiterea unor foloase materiale, precum si cu circuitele financiare care atesta ca o parte din sumele platite intermediarilor ca mita au fost transmise inculpatei direct sau indirect."


Fostul ministru Elena Udrea, aflata in arest din 25 februarie, a fost trimisa in judecata, marti, de procurorii anticoruptie, in dosarul "Gala Bute", ea fiind acuzata de luare de mita, informeaza Mediafax.

Alaturi de Udrea, in fata instantei au ajuns si fostul ministru Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea Stefan Lungu, fostul secretar general in MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga.  

Fostul ministru Elena Udrea este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului "Gala Bute" de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte.

Pe de alta parte, procurorii DNA au deschis un nou dosar impotriva Elenei Udrea, disjuns din Gala Bute, in care este acuzata de infractiunea de folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si de spalare de bani, de aceasta ultima infractiune fiind acuzat si Tudor Breazu, unul dintre apropiatii sai, dupa cum rezulta din rechizitoriul prin care fostul ministru al dezvoltarii a fost trimis in judecata.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12771 vizualizari

 • +4 (56 voturi)    
  La fel ca la Gala Bute, presupuneri (Marţi, 21 aprilie 2015, 20:26)

  Cristiann80 [utilizator]

  Bun, asta zice procurorul DNA, asa vrea el sa para, asa vrea sa credem, dar, in compunerea asta extrasa din referat, mai trebuie sa fie si dovezi, nu presupuneri rezonabile. La fel ca si in Gala Bute, nu au avut dovezi, nici despre sacosa celebra nu s-a aflat nimic, de asta s-au grabit cu un nou dosar ca sa arate ca sacosa de bani a venit in PDL pentru campania 2012. Deci Udrea, innebunise in acea perioada, a luat sarsanaua cu bani si a donat-o campaniei pentru locale, milioanarilor Prigoana, Poteras, Negoita, Boagiu, Sulfina etc.(care nici nu se suportau). Ce gluma,aia asteptau pomana Udrei? Hai ca e prea de tot! Cine dreak crede asa ceva, voi nu vedeti ca DNA se screme si, de fiecare data iese doar cate un mare fasss. Sa vedem cum ii vor repara imaginea, cu ce bani o vor despagubi, ca sumele sigur vor fi mari. Cine plateste Colduta. Coldutu? Sai prostimea?
  • +3 (15 voturi)    
   ? (Miercuri, 22 aprilie 2015, 7:38)

   miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

   chiar asa mai traiane?
  • +1 (13 voturi)    
   ... (Miercuri, 22 aprilie 2015, 8:22)

   Veetor [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

   Iar esti la datorie, prietene postac?
   • 0 (6 voturi)    
    Ce vrei (Miercuri, 22 aprilie 2015, 15:03)

    ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui Veetor

    ia și el un ban muncit.
 • +12 (46 voturi)    
  Rechizitoriu vag, general (Marţi, 21 aprilie 2015, 20:44)

  florinbad [utilizator]

  Daca inlocuiti numele Elenei Udrea cu numele oricarui ministru perindat pe la guvern in ultimii 25 de ani, ar insemna sa-i retinem pe toti pentru 24 de ore.
  Rechizitoriul de mai sus este vag, general valabil pentru oricare din ministrii români post-decembristi.
  • -2 (18 voturi)    
   nu pe toti (Miercuri, 22 aprilie 2015, 7:48)

   miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui florinbad

   sa-l retina doar pe tartorul raului,pe golanul care a batjocorit poporul roman timp de 10 ani! voi postaci platiti din bani publici ciorditi,cum credeti ca a ajuns europarlamentar semianalfabeta cu botul tunat? din ce bani a fost finantata campania ei electorala si de catre cine ?
   boc,pm momaie de carpe cu calti in cap a reusit sa demonetizeze cuvantul "romani".mai tineti minte cum urla ineptii pe toate canalele de media,ineptii carora invariabil le atasa cuvantul "romanii"?
 • +9 (51 voturi)    
  AVETI VREO DOVADA CONCRETA? (Marţi, 21 aprilie 2015, 20:52)

  schroedinger [utilizator]

  Un extras de cont, ceva?
  Am citit pe sarite fiindca rechizitoriul este absolut penibil!
  O compunere marca tolontan.
  Fiindca o gasca a spus ca udrea a fumat in WC, asta nu inseamna ca este adevarat.
  Si nu inteleg care este abuzul in serviciu vis-a-vis de gala bute.
  Iar, dosarul micosoft e ca si rezolvat: din lunga lista de infractori (toti in libertate) a ramas unul care nici nu era initial implicat - udrea. Deci capul afacerii microsoft sa intelegem ca este udrea, care cu perseverenta, inca din 2003 a condus intreaga operatiune!
  Extraordinar! Bravo procurorilor RSR!
  • -1 (5 voturi)    
   banii ăștia nu intrau in vreun cont (Miercuri, 22 aprilie 2015, 15:08)

   ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui schroedinger

   unii vor ca șpăjile să aibă intrare în bănci, semnătură de primire, eventual totul să fie filmat.
   • +2 (6 voturi)    
    Si atunci ce dovezi ai? (Miercuri, 22 aprilie 2015, 20:53)

    Alui [anonim] i-a raspuns lui ploiesteanu

    Si eu pot sa declar tot asa ca ti-am dat 1 milion de euro imprumut si acum ii vreau inapoi.
 • +12 (46 voturi)    
  Ziaristi sau procurori? (Marţi, 21 aprilie 2015, 21:09)

  ipolitic [utilizator]

  Un text laudabil daca vine din partea unui ziarist de investigatie, drept introducere intr-o ancheta mai detailata cu probe si fapte. Dar nu, stupoare, vine din partea unor procurori, care ar trebui sa serveasca probe concrete, date, documente, fir de par, sange, amprente etc. si mai putin povesti.
  Am impresia ca e un fel de a protesta prin exces de zel, similar cu ANAF Daca dispar toti coruptii, cine mai da spaga?
  • 0 (0 voturi)    
   un exemplu de fraza aiurea (Joi, 23 aprilie 2015, 8:40)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

   Fraza "transmiteau prin diferiti intermediari apropiati ministrului" cum trebuie citita? "ïntermediari apropiati ai ministrului" sau "intermediari apropiati catre ministru" ? In rest o compunere dupa ureche, nu este mentionata o singura dovada concreta. Daca ar fi fost, ma gandesc ca era prezentata cu litere mari si bolduite.
 • -11 (45 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 21 aprilie 2015, 21:31)

  [anonim]

 • -12 (38 voturi)    
  La 2000 vizualizari (Marţi, 21 aprilie 2015, 21:40)

  progging [anonim]

  Nu se prea inghesuie baseprostimea la comentarii. Or fi ramas fara gaz, fara curent, fara apa, fara laptop, fara 30 de bani/postare. Macar un fanatik sa apara...
 • +11 (39 voturi)    
  Mecanisme... (Marţi, 21 aprilie 2015, 21:41)

  Hohey [utilizator]

  Mecanismul este descris impecabil. Avem si un denuntator, nea Gardean. Dar probele? Unde e probele? :)

  Oare citi din cei ce prestau dar nu primeau...plata, au depus plingeri penale? Au fost acele plingeri rezolvate?
 • +14 (26 voturi)    
  Banii au ajuns si la PDL ! Ce face DNA cu PDL ??? (Marţi, 21 aprilie 2015, 21:54)

  mihai [anonim]

  Bani din Coruptie au ajuns si la Partidul PDL care raspunde in a ceasi masura conform Codului P. ca si Udrea .

  Ce face DNA cu Partidele Corupte (PSD-PDL)care sau finantat din Coruptie si care raspund ca ONG uri (persoanea Jusridica)cu Personalul de Conducere precum cu averea Partidului ????
  • +9 (19 voturi)    
   Crezi ca PNL e mai bun? (Marţi, 21 aprilie 2015, 22:48)

   EdwardEugene [utilizator] i-a raspuns lui mihai

   Ei cred ca e cel mai josnic partid din Romania si sper sa dispara cat mai repede. E cel care l-a adus pe Ponta la guvernare! PUNCT!!!
 • -4 (8 voturi)    
  Ce face DNA la ANRP ? Bomba va explota si la DNA ! (Marţi, 21 aprilie 2015, 22:27)

  mihai [anonim]

  Ref.: Plângere Penală împotriva cabinetul Guvernului Boc I/II referitor la PROBLEMA ANRP !
  Dosar: 4045/P/2014
  Actualul Cod Civil a înlocuit Codul Civil din 1 decembrie 1865, care a fost în vigoare până în 1 octombrie 2011.

  Art. 1402 Cod civil – Despre strămutarea creanțelor și altor lucruri necorporale

  Capitolul VIII
  Despre strămutarea creanțelor și altor lucruri necorporale
  Art. 1402
  Cel în contra cărui există un drept litigios vîndut se va putea libera de cesionar numărîndu-i prețul real al cesiunii, spezele contractului și dobînda din ziua cînd cesionarul a plătit prețul cesiunii.

  Așadar toate creanțele cumpărate s-au putut plăti de ANRP doar la prețul inițial plătit de cesionar. Prin asta s-a produs o pagubă de peste 3,5 miliarde de Euro!


  Curtea de Conturi a constatat ca pe Legea nr. 10/2001 au fost cumparate drepturi litigioase, iar mostenitorii au primit sume derizorii fata de valoarea de la despagubire.

  Cei mai mari cumparatori de drepturi litigioase pe Legea 10/2001 sunt:
  Cei mai mari cumparatori de drepturi litigioase pe Legea 10/2001 sunt:
  Schiopu Simu Horia. Acesta a platit pentru drepturile litigioase circa 1,5 milioane dolari, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat la 466 milioane lei. Simu detine, impreuna cu Horia Pitulea, compania Cuprom Bucuresti, singura companie producatoare de cupru din Romania. (Sursa: Wikipedia).
  Rotaru Mihai. Acesta a platit pentru drepturile litigioase circa 750.000 euro, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat la 109 milioane lei;
  Barbu Marius. Acesta a platit pentru drepturile litigioase circa 500.000 euro, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat la 93 milioane lei;
  Militaru Marius Bogdan. Acesta a platit pentru drepturile litigioase circa 290.000 lei, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat la 44 milioane lei;
  Nisiparu Irina Alexandrina. Aceasta a platit pentru drepturile litigioase circa 660.000 euro, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat la 36 milioane lei.
  • 0 (0 voturi)    
   BRAVO !!! (Joi, 23 aprilie 2015, 8:43)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui mihai

   oare guvernatii nostri nu au aceste informatii????
 • +1 (11 voturi)    
  Tapalaga a pus deja (Marţi, 21 aprilie 2015, 22:41)

  HardCorePolitics [anonim]

  sampania la rece:))
 • 0 (8 voturi)    
  ARESTAȚII NON-ARESTAȚI (Marţi, 21 aprilie 2015, 23:16)

  Joe [anonim]

  de necrezut: adrian sârbu se plimbă prin bucurești, pe primăverii, escortat de un bodyguard deghizat în polițist, el, ”arestatul”... arestarea mafioților e de ochii lumii, pentru ca o sleahta de truveri miliardari din jaful practicat asupra poporului sa se lafaie in limuzine de lux... si poporul sa nu se revolte de prea multa saracie: romania devine astfel un neverland abstract... poate ca ”arestatii” vin la filmari, iesind, chipurile, din duba politiei, via insulele bahamas, maldive etc... cu biletul de avion inca in buzunar... cu amintirea piscinei din hotelul de lux inca in mackintosh, a nisipului fin de pe plaja, a catamaranelor si a palmierilor... a unui cocktail daquiri... romania, tarâmul de filmare perfect, un fel de district 12 din ”jocurile foamei”... se vede că și ”gandul” face parte din conspirație, băietii de la cenzură care citesc mesajele le ascund pe cele care le strica realitatea șandramalei lor comunisto-capitaliste suprarealiste...
  • +12 (14 voturi)    
   Baietii destepti se uita la Bayern-Porto, (Miercuri, 22 aprilie 2015, 0:45)

   Tase Rotta [utilizator] i-a raspuns lui Joe

   Idiotii se uita la popa prostu... de Gadea !!!

   P.S. Joe, vezi ca filmu' ala e vechi de 3 ani !!!
 • +1 (15 voturi)    
  ca să (Miercuri, 22 aprilie 2015, 0:15)

  ws [anonim]

  ca să lămurim chestiile:

  a apărut comunicatul dna, care se găsește la http://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=6217

  apoi a mai apărut și rechizitoriul, care e doar pentru unii. cred că a apărut "pe surse" or some shit like this.

  articolul de mai sus nu citează nicio sursă publică, citează rechizitoriul, care nu știm, noi, pulimea, cum arată.

  am înțeles - de la alții care l-au citit și care au avut acces și la probe - că e groasă și umflată la ambele capete pentru udrea.

  până atunci noi doar așteptăm.

  ws
  • -2 (6 voturi)    
   Ai dreptate... (Miercuri, 22 aprilie 2015, 8:49)

   marchi [utilizator] i-a raspuns lui ws

   Dar postacii de mai sus, „programați” să dea din... taste („totul Pentru salvarea Udrei”) ce să facă? Aruncă cu pietre în dreapta și-n stânga cu ținta precisă de a decredibiliza justiția. Lipsiți de uzul rațiunii, orbiți de ură, nici n-au citit până la capăt comunicatul cu pricina. Care, iată ce spune, în final:
   „În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, a Direcției Generale Antifraudă, a Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice și a Brigăzii de Intervenție Specială a Jandarmeriei București.

   Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
   http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=6217
 • +6 (8 voturi)    
  Neclaritati cu tendinta? (Miercuri, 22 aprilie 2015, 7:47)

  hotnewsfil [utilizator]

  Extras di articol :
  -Procurorii noteaza in rechizitoriu ca "decizia de efectuare a platilor sau de reziliere a contractelor apartinea in toate situatiile personal ministrului";
  -...comisioanelor ilegale de 10% al caror beneficiar ar fi fost ex-ministrul dezvoltarii regionale si turismului.
  ---
  Nu este sarcina oricarui ministru sa ia decizii privind efecuarea unor plati si rezilierea unor contracte, cu scopul evitarii unor derapaje raspandite larg printre functionarii romani (chiar cei cu functii inalte?)
  Ex-ministrul 'ar fi fost sau 'a fost' beneficiarul unor comisioane ilegale de 10%? Aceasta rormula - 'ar fi fost' - seamana cu intrebarea pe care i-a pus-o oportunistul caraghios - Rares Bogdan - lui Traian Basescu, in talk-show-ul in care il pacalisera sa vina la RealitateaTV pentru a-l trata ca la Antena3, intrebarea fiind : 'ati fost in Dubai?'.
  • +8 (10 voturi)    
   A la Rares Bogdan! (Miercuri, 22 aprilie 2015, 11:02)

   hotnewsfil [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

   Rares Bogdan pune intrebari de felul : 'domnule Basescu, sunteti un violator in serie, si ca mai aveti cinci copii facuti cu prostituate? - eu nu zic ca ar fi asa, eu va intreb, raspundeti-mi cu da sau nu!'.
 • +8 (8 voturi)    
  Elena Udrea ! (Miercuri, 22 aprilie 2015, 8:14)

  Sorin [anonim]

  Intradevar "rechizitoriu" e o poveste frumoasa dar pentru a acuza pe cineva iti trebuiesc probe concrete .Stau si ma mir ca aproape toata presa "pune botul" la aceasta facatura si nu-si pune niste intrebari firesti : in primul rand , cum se face ca Alina Bica si toti ceilalti sunt in arest la domiciliu iar Udrea e singura care a ramas in arest . Nu sustin ca nu e vinovata dar e curios ce se intampla ! Ce se urmareste de fapt ? Cred ca o presa "meseriasa" ar trebui sa puna aceste intrebari si sa faca presiune pentru a afla explicatii . Eu ca un neavizat , trag o concluzie : cine se pune cu Coldea - ca Udrea o pateste !
 • -1 (3 voturi)    
  3-4 ani la Targusor si restul cu burta la soare ! (Miercuri, 22 aprilie 2015, 8:38)

  andreesanu [utilizator]

  Acum se asterne linistea se pune batista pe tambal !,se asteapta procesele si hotararea si pedeapsa care nu poate sa fie mai mare ca a lui SOV sau Vlas ! un 5-6 ani din care face 3-4 .
  Abia dupa ce iese se vede care-i desteptul ???,DNA cit a recuperat ? si Udrea cu ce-a ramas ???.
  Astia veniti de niciunde ,ajunsi in virf fara sa fi visat vrodata isi risca pielea si libertatea constienti ca vor ramane pe plus pentru toata viata !.
  Vom trai si vom vedea !!!
 • -2 (2 voturi)    
  Rechizitoriu (Miercuri, 22 aprilie 2015, 10:03)

  Eugen Ripanu [anonim]

  S-a furat in draci.Totul organizat la nivel de stat.Si? Dupa cum vad, se pregatesc condamnari grave; probabil cu suspendare.Si banii furati? Care bani furati? Doar neglijenta in serviciu. Nici sa le taiem capul, dar trebuie organizata societatea ca pentru viitor sa fie exclusa posibilitatea ca la conducerea statului sa ajunga infractori si curvistine. A luat cineva in calcul ca Elenei Udrea ii era necesar un mascul tanar? Aruncati gratuit cu noroi pe Basescu (in aceasta problema).Udrea il mai servea cu cate un "scut".Adevarata legatura era cu fostul sau consilier.
 • +1 (1 vot)    
  cine a jefuit mai mult (Miercuri, 22 aprilie 2015, 18:48)

  batranul [utilizator]

  In ani 1990,1991 si 1992 s-au vandut apartamentele in care locuiau unor cetateni cu sume derizori, iar aceste uni au valorificat aceste apartamente sau imobile la preturi de 10 - 15 ori cat au platit pentru ele. Cei de la ANPR sunt judecati pentru ca au semnat despagubiri supra evaluate decare au beneficiat unele persoane. Valoarea acestor imobile retrocedate a fost stabilita de un expert in materie, care are btoata responsabilitatea stabilirea pretului.Observ ca cei care strig mai mult si infieraza vinovatia comisiei ANPR sunt cei care au beneficiat de cumpararea acestor apartamente. Rechizitoriul prezentat nu spune nimic concret in vinovatia D-nei Udrea. Hala justitie, se vede de departe ca facultai de drept exista in fiecare localitate unde opreste acceleratul. Acesta este rezultatul renumitului invatamant de la noi.
  • 0 (0 voturi)    
   vanzarea apartamentelor (Joi, 23 aprilie 2015, 8:54)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui batranul

   nu a fost un jaf, a fost o impropietarire, facuta de catre nomenclatura aflata atunci la putere, in frunte cu Roman si Iliescu, pentru a putea mana pe viloaiele in care locuiau. Impropietarire de care pana la urma a profitat mai mult de jumatate din populatia Romaniei. este drept, a fost facuta incorect. Eu, securist sau activist, daca locuiam intr-o casa de sas, primeam casa aproape gratis, la fel si cum o familie cu trei copii care locuia intr-o garsoniera o primea aproape gratis. Aici a fost marea ticalosie, impropietarierea nu s-a facut in mod egal, servitorii fostului regim au profitat copios, amarastenii au ramas cu firmituriile. Pe de alta parte romanii sunt acum, in proportie de peste 90% proprietari, ceea ce este un avantaj national in comparatie cu restul Europei care este o comunitate de chiriasi.
 • 0 (0 voturi)    
  asa (Joi, 23 aprilie 2015, 9:30)

  Viorica Alexandru [utilizator]

  si unde sunt dovezile materiale ca Udrea a participat la chestia asta?
  Posetele sunt dovada sau doar picatura de culoare?
  • 0 (0 voturi)    
   mister? (Joi, 23 aprilie 2015, 12:40)

   curios [anonim] i-a raspuns lui Viorica Alexandru

   cum a cumparat cu NUMERAR Topoliceanu o poseta de 50 mii USD pt UDREA?
   a cumparat-o in RO? unde e chitanta
   a cumparat afara? PENALA este scoaterea fara declaratie a mai mult de 10 mii din tara. Unde e declaratia Topolicencei?
 • 0 (0 voturi)    
  DNA -o jucarie politica (Duminică, 7 iunie 2015, 0:11)

  DorinaNecsa1 [anonim]

  Ce sa mai zic? AIA a furat, astia ne fura, toti fura si toti ar trebui sa fiie la arest. Daca imi puteti spune si mie, de ce naiba nu vrea DNA-ul ala sa faca o treaba serioasa si documentata si sa porneasca in teritoriu si sa verifice niste conturi reale la Primarii si institutii ale statului, sa vada cum sunt sifonati banii tarii asteia si acum ca si atunci, atunci o sa va cred. Dar asa, cu can-can-uri fara nici o relevanta, doar cheltuim niste bani, facem imagine pentru DNA ca a facut si a dres, si o scoatem pe Udrea in lume. EU sugerez sa se vada unde sunt numiti conducatori politici, ce s-a facut cu banii. Ca de sus pana jos, se fura ca-n codru din banii de la buget si ne prefacem ca nu stim. Toti mint!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by