"Dosarul Gala Bute a fost trimis in instanta. Nu mai exista niciun motiv ca Elena Udrea sa ramana in arest!", se scrie pe pagina de Facebook a acesteia intr-un mesaj pus de echipa ei de comunicare.

Elena Udrea, dusa la instantaFoto: Captura Realitatea TV

"La ultima cerere de prelungire a arestarii preventive, procurorii au solicitat inca 30 de zile invocand nevoia de a mai administra unele probe, de a face o expertiza si de a mai audia cativa martori. Odata cu trimiterea in instanta a dosarului, faza de urmarire penala s-a incheiat si arestul preventiv nu mai este necesar, pentru ca, evident, Elena Udrea nu mai poate influenta ancheta penala sau probele deja adunate de procurori", sustine sursa citata.

De aceea, spune echipa de comunicare a Elenei Udrea, "o decizie fireasca ar fi eliberarea sa la sfarsitul acestei saptamani, cand expira mandatul de arest preventiv."

Fostul ministru Elena Udrea, aflata in arest din 25 februarie, a fost trimisa in judecata, marti, de procurorii anticoruptie, in dosarul "Gala Bute", ea fiind acuzata de luare de mita.

Udrea este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului "Gala Bute" de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte.

De asemenea, Udrea va fi judecata si pentru spalare de bani.

Elena Udrea este urmarita penal si in dosarul "Microsoft", cauza in care a fost arestata preventiv din 11 februarie pana in 17 februarie, cand instanta a inlocuit masura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat in arest la domiciliu pana in 25 februarie, cand a fost arestata preventiv in dosarul "Gala Bute".