Echipa Romaniei a obtinut doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete 2015. Ministerul Educatiei anunta ca Romania a ocupat astfel locul 3 in clasamentul pe medalii. Medaliile de aur au fost castigate de Simona Diaconu si Ioana Teodorescu, eleve la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Fragment din Subiectele de la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete 2015Foto: Egmo.org

Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete 2015 s-a desfasurat in perioada 14-20 aprilie, la Minsk. Aceasta a fost cea de-a patra editie a competitiei. Romania a ocupat locul 3 in clasamentul pe medalii.

Medaliile de aur

  • Simona Diaconu - eleva in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Simona Diaconu este la a patra participare la aceasta competitie, fiind medaliata de fiecare data cu aur.
  • Ioana Teodorescu - eleva in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti

Medalia de argint

  • Marina Romina Ivan - eleva in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Marina Romina Ivan este la a doua participare la aceasta competitie; anul trecut, ea a obtinut aici o medalie de bronz.

Medalia de bronz

  • Raluca Cobzaru - eleva in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti

Lotul Romaniei a fost insotit de profesorii coordonatori Csapo Hajnalka si Mihai Baluna.

Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete (EGMO) este un concurs international similar ca structura cu Olimpiada Internationala de Matematica (doua probe scrise sustinute in doua zile consecutive). Conform regulamentului competitiei, o echipa este formata din 4 eleve. Editiile precedente au avut loc in Marea Britanie (2012), Luxemburg (2013) si Turcia (2014), rezulatele elevilor romani incluzand de fiecare data 4 medalii: o medalie de aur si trei de argint, in 2012, o medalie de aur, doua de argint si una de bronz, in 2013 si doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz, in 2014 si 2015.

Tarile care au participat la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete 2015:

Belgia, Bulgaria, Belarus, Elvetia, Finlanda, Franta, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Luxemburg, Letonia, Marea Britanie, Moldova, Macedonia, Norvegia, Olanda, Polonia, Romania, Serbia, Slovenia, Suedia, Turcia, Ucraina (Sursa)

Subiectele din prima zi de olimpiada:

Subiecte 1 Olimpiada Europeana de Matematica Pentru Fete 2015

Subiectele din a doua zi de olimpiada:

Subiecte 2 Olimpiada Europeana de Matematica Pentru Fete 2015

Solutiile la problemele de olimpiada:

Rezolvare Subiecte Olimpiada Europeana de Matematica Pentru Fete 2015