Prognoza meteo pentru doua saptamani: Vreme schimbatoare, cu temperaturi de 22 de grade, dar si cu ploi in jurul datei de 1 mai

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 20 aprilie 2015, 17:14 Actualitate | Esenţial


Meteorologii prognozeaza pentru urmatoarele doua saptamani o vreme, in general, normala pentru aceasta perioada, caracterizata prin episoade de incalzire spre sfarsitul weekendului urmator, dar si prin intervale cu precipitatii sub forma de ploaie aproape in toate regiunile, releva estimarile Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabile pentru perioada 20 aprilie - 3 mai, prezentate de Agerpres.

Banat

Pana pe 22 aprilie, vremea se va mentine mai rece decat in mod obisnuit, cu media regionala a temperaturilor maxime intre 13 si 15 grade, iar cea a minimelor de doua pana la 4 grade. In intervalul 23-26 aprilie, regimul termic va fi in crestere de la o zi la alta, maximele diurne ajungand, in medie, la 22 de grade, iar media minimelor nocturne va atinge 8-9 grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, valorile termice medii ale regiunii vor fi apropiate de cele normale, cu maxime ce se vor situa intre 19 si 21 de grade si minime de 7-9 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe si moderate cantitativ va fi mai ridicata in intervalul 26-30 aprilie, dar la nivel local va fi posibil sa ploua si in restul intervalului.

Crisana


Intervalul 20-22 aprilie va fi caracterizat de o vreme mai rece decat in mod obisnuit, cu media regionala a temperaturilor maxime intre 12 si 14 grade, iar cea a minimelor de la un grad pana la 3 grade. Intre 23 si 26 aprilie, procesul de incalzire va aduce media maximelor diurne spre 21 de grade, in timp ce minimele nocturne se vor situa in jurul valorii de 8 grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, in aceasta regiune, valorile termice medii vor fi apropiate de cele normale, cu maxime ce se vor situa intre 19 si 21 de grade si minime de 6-8 grade.

Pana pe data de 25 aprilie probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa, dar intre 26 aprilie si 3 mai va ploua aproape zilnic, iar izolat pot fi cantitati mai insemnate.

Transilvania

Pana la jumatatea primei saptamani, regimul termic va fi cu mult sub cel normal. Astfel, media regionala a maximelor termice se va situa intre 9 si 12 grade, iar in cursul noptilor valorile termice vor cobori, in medie, cu pana la doua grade Celsius sub pragul de inghet si vor determina formarea brumei. Urmeaza un proces de incalzire ce va dura pana in jurul datei de 26 aprilie, cand media temperaturilor maxime va atinge 20 de grade, iar cea a minimelor, 6-7 grade. Ulterior, vor fi usoare oscilatii in apropiere de aceste valori medii diurne si nocturne, astfel incat a doua saptamana va avea un regim termic in general normal pentru sfarsitul de aprilie si inceputul de mai.

Probabilitatea pentru ploi slabe si moderate cantitativ va fi mai ridicata in intervalul 27-29 aprilie, dar va mai ploua pe arii restranse pe 20-21 aprilie, cand in estul regiunii vor fi trecator precipitatii mixte si din nou, posibil, spre sfarsitul ambelor saptamani.

Maramures

Vremea rece pentru aceasta perioada din an, cu medii regionale ale maximelor diurne de 10-12 grade si nopti cu temperaturi in jurul pragului de inghet si cu bruma, va dura pana pe 24 aprilie. La sfarsitul primei saptamani, regimul termic va reveni la normal. Astfel, media temperaturilor maxime va atinge 19 grade, iar cea a minimelor se va situa in jurul a 7 grade. In timpul celei de-a doua saptamani vor mai fi usoare variatii ale temperaturilor diurne si nocturne, dar acestea se vor inscrie in limitele normale pentru sfarsitul de aprilie si inceputul de mai.

Probabilitatea pentru ploi slabe si moderate cantitativ va fi mai ridicata in intervalul 26-30 aprilie, dar local va mai ploua pe 20 aprilie si posibil, spre sfarsitul ambelor saptamani.

Moldova


Pana la jumatatea primei saptamani, regimul termic va fi cu mult sub cel normal. Astfel, media regionala a maximelor termice se va situa intre 10 si 12 grade, iar in cursul noptilor valorile termice se vor apropia, in medie, de pragul de inghet, favorizand local formarea brumei. Prin procesul de incalzire ce va dura pana in jurul datei de 26 aprilie, media temperaturilor maxime va atinge 20-21 de grade, iar cea a minimelor de 7-8 grade. A doua saptamana va avea un regim termic apropiat de cel normal pentru sfarsitul de aprilie si inceputul de mai, caracterizat prin temperaturi ce se vor situa, in medie, la valorile maxime, intre 19 si 21 de grade si la cele minime, intre 7 si 9 grade.

Local vor fi precipitatii slabe, predominant ploi, pe 20 aprilie, iar in celelalte zile, cu exceptia intervalului 27-29 aprilie cand va ploua slab, probabilitatea pentru precipitatii va fi foarte redusa.

Dobrogea

Intre 20 si 23 aprilie va fi o vreme mai rece decat in mod obisnuit, cu media regionala a temperaturilor maxime intre 10 si 13 grade, iar cea a minimelor de doua-patru grade Celsius. Intre 24 si 27 aprilie, procesul de incalzire va aduce la 19 grade media maximelor diurne, respectiv la 9-10 grade pe cea a minimelor nocturne. Ulterior, si in aceasta regiune valorile termice medii vor fi apropiate de cele normale, cu maxime ce se vor situa intre 17 si 19 grade si minime in jur de 10 grade.

Probabilitatea pentru aparitia ploilor slabe va fi mai ridicata in intervalele 20-23 aprilie si 26-30 aprilie.

Muntenia

La inceputul intervalului de prognoza, vremea usor mai rece decat in mod obisnuit din prima jumatate a acestei saptamani se va caracteriza prin medii regionale ale maximelor diurne de 12-15 grade si nopti, in medie, cu minime termice de 1-3 grade si posibil bruma. In intervalul 24-27 aprilie regimul termic va reveni la normal, media temperaturilor maxime atingand 22 de grade, iar cea a minimelor va urca la 7-8 grade. In timpul celei de-a doua saptamani vor fi usoare variatii ale temperaturilor medii diurne si nocturne in jurul acestor valori, ceea ce semnifica un regim termic apropiat de cel normal pentru sfarsitul de aprilie si inceputul de mai.

Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicata in intervalele 20-22 aprilie si 26-30 aprilie, dar izolat va mai ploua si in alte zile din cursul ambelor saptamani.

Oltenia

Vremea usor mai rece decat in mod obisnuit din prima jumatate a acestei saptamani, se va caracteriza prin medii regionale ale maximelor diurne de 13-15 grade si nopti, in medie, cu minime termice de intre un grad si 3 grade Celsius si posibil bruma. In intervalul 24-27 aprilie regimul termic va reveni la normal, media temperaturilor maxime atingand 21 de grade, iar cea a minimelor va urca la 8-9 grade. In timpul celei de-a doua saptamani vor fi usoare variatii ale temperaturilor diurne si nocturne in jurul acestor valori medii, iar regimul termic se va mentine normal.

Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicata in intervalul 26-30 aprilie, dar pe arii restranse va mai ploua si in alte zile din cursul ambelor saptamani.

La munte

In primele 3-4 zile, temperatura aerului va caracteriza o vreme rece, de la un grade la 5 grade, in medie, la valorile diurne, si de la -6 la -4 grade, la mediile nocturne. Dupa data de 23 aprilie regimul termic se va normaliza treptat, astfel incat pe parcursul celei de-a doua saptamani se vor atinge medii de 10-12 grade, ziua, si 1-3 grade, noaptea.

In intervalul 20-22 aprilie vor fi precipitatii, in general, slabe, mai ales lapovita si ninsoare, iar intre 24 aprilie si 3 mai vor predomina ploile, posibil zilnic, dar cu o probabilitate mai mare de aparitie pe 26, 27 si 30 aprilie, cand izolat pot fi mai importante cantitativ.

Estimarea temperaturilor este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, mentioneaza ANM


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2078 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by