Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza vineri intr-un comunicat ca ministrul Bogdan Aurescu a numit-o in functia de purtator de cuvant al MAE pe Raluca Lunculescu, jurnalist specializat pe teme de politica externa, cu o experienta de peste 13 ani in domeniu.

Raluca LunculescuFoto: MAE

Potrivit comunicatului MAE, Raluca Lunculescu si-a desfasurat activitatea in presa incepand din anul 2001, in calitate de redactor stiri externe, si a continuat apoi ca sef al departamentului Stiri Externe, reporter special si senior editor pentru unele dintre cele mai importante televiziuni din Romania.

"A transmis de la fata locului si a acoperit evenimente de interes international, precum: ceremoniile de aderare a Romaniei la NATO (2004) si la UE (2007), vizita Papei Benedict XVI in Turcia (2006), funeraliile nationale ale presedintelui polonez Lech Kaczynski (2010), criza din Siria (2011), alegerile parlamentare din Grecia (2012), alegerile prezidentiale din SUA (2012), "Revolutia Demnitatii" din Ucraina (2013), alegerile prezidentiale din Ucraina (2014), atacurile teroriste din Paris (2015)", mai precizeaza MAE.

Postul de purtator de cuvant este vacant de la inceputul lunii martie, cand Brandusa Predescu a fost eliberata din functie pentru modul in care a gestionat, in relatia cu Agerpres, problema redactarii unei brosuri in care steagul Germaniei a fost imprimat peste harta Frantei, aminteste Mediafax.

La acel moment, la finalul interventiei sale din conferinta comuna de presa cu omologul german, aflat in vizita la Bucuresti, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a prezentat o brosura realizata de Agerpres cu ocazia aniversarii a 135 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Germania, brosura pe care i-a inmanat-o ministrului Frank-Walter Steinmeier. Pe coperta brosurii ar fi trebuit sa fie hartile celor doua tari. Insa, alaturi de harta Romaniei se afla harta Frantei, acoperita cu drapelul Germaniei.