Asasinarea sirianului Haj Saleh Moustafa a fost planuita de sotia lui si de amantul acesteia cu doua saptamani inainte, timp in care, pana sa decida sa-i puna somnifere in mancare, cei doi au luat in calcul sa-l otraveasca cu soda caustica sau sa-l omoare in bataie, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Sursele au declarat pentru Mediafax ca Haj Saleh Moustafa si Maria Andreea Patrascu s-au casatorit in 1996, dar mariajul lor a fost, inca de la inceput, unul subred, macinat de neintelegeri, generate de presupuse infidelitati ale sirianului. La sfarsitul lunii septembrie a anului trecut, femeia l-ar fi cunoscut, prin intermediul unei retele de socializare, pe Alfons Gabriel Arhire, iar cei doi ar fi inceput o relatie amoroasa.

Ulterior, la inceputul lunii decembrie a anului trecut, Andreea Maria Patrascu ar fi descoperit, in telefonul sotului sau, mai multe mesaje pe care acesta le schimbase cu o femeie "Karina", despre care a dedus ca ar fi o amanta pe care barbatul o avea la Constanta. Cei doi ar fi discutat despre ea in termeni jignitori, motiv pentru care Andreea Patrascu l-ar fi sunat pe Alfons Gabriel Arhire si i-ar fi spus ce scria in mesaje.

Alfons Gabriel Arhire i-ar fi spus amantei sale ca sirianul trebuie omorat neaparat, iar de atunci cei doi au inceput sa puna la punct planul crimei. Acestia s-ar fi gandit initial sa-l otraveasca pe sirian cu soda caustica sau sa-l omoare in bataie, insa in cele din urma ar fi stabilit ca cea mai buna varianta ar fi sa-l adoarma, iar apoi sa-l asfixieze, au precizat sursele citate.

In 13 decembrie 2014, Andreea Patrascu a iesit in parc impreuna cu sotul sau si cu copilul lor de noua ani. Cand au revenit acasa, femeia a pus masa, dupa care i-a facut sirianului un ceai, in care i-ar fi pus mai multe somnifere. Dupa ce barbatul a adormit, Andreea Patrascu si-ar fi sunat amantul, care i-a recomandat sa-l sufoce cu perna. Aceasta i-a raspuns ca nu poate si l-a sunat din nou, de dimineata, comunicandu-i faptul ca Haj Saleh Moustafa nu s-a trezit. Ulterior, aceasta a dus copilul la mama ei si l-a chemat pe Arhire, care a luat o perna si l-a asfixiat pe sirian, au aratat sursele apropiate anchetei.

Procurorii au mai stabilit ca, in 14 decembrie, Andreea Patrascu si amantul ei ar fi bagat cadavrul intr-un sac, iar apoi intr-un geamantan tip troler, iar pentru a nu lasa amprente, au purtat manusi.

"In seara de 13.12.2014, in timp ce se afla in imobilul de domiciliu, inculpata Patrascu Maria Andreea i-a dat victimei H.S.M., sotul sau, produse medicamentoase cu efect tranchilizant, pe care le-a introdus, fara cunostinta victimei, in alimentele consumate de catre aceasta la masa de seara, dupa care, in dimineata zilei de 14.12.2014, impreuna cu inculpatul Arhire Alfons Gabriel, profitand de starea de neputinta de a se apara in care se afla victima, a exercitat acte de violenta asupra acesteia, care au condus la deces. Dupa comiterea faptei, cei doi inculpati au abandonat cadavrul victimei intr-un troler din portbagajul unui autoturism marca Opel Vectra, pe care l-au parcat in Bucuresti, sos. Pantelimon, Sector 2", se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Surse din randul anchetatorilor au precizat pentru Mediafax ca Andrea Patrascu si amantul sau ar fi incercat sa faca sa para ca a fost vorba de o razbunare de tip mafiot. Acestia ar fi sperat ca principalii suspecti vor fi reprezentatii unor firme din domeniul hotelier, la care Haj Saleh Moustafa avea niste datorii.

Conform anchetatorilor, mobilul crimei nu a fost inca stabilit cu exactitate, in conditiile in care declaratiile celor doi sunt contradictorii.

In timp ce Arhire sustine ca omorul a fost comis "din dragoste", femeia a declarat ca, dupa ce a citit mesajele dintre sirian si amanta lui, se "temea" pentru viata ei, mai ales ca, spune ea, Haj Saleh Moustafa era un om violent, care o batea des.

Andreea Patrascu si Arhire Alfons Gabriel au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, vineri, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti, la propunerea procurorilor Parchetului Capitalei, care ii acuza de omor.

Cadavrul sirianului Haj Saleh Moustafa a fost gasit in 8 aprilie, intr-o geanta aflata in portbagajul unei masini cu numar de Constanta, inscrisa pe numele societatii Perla Majestic, care era parcata pe Soseaua Pantelimon, vizavi de Sectia 9 de Politie.

Barbatul fusese dat disparut, de amanta lui, in ianuarie, desi nu se mai stia nimic despre el din 14 decembrie 2014.

Politistii au deschis portbagajul in care a fost gasit cadavrul sirianului dupa ce au fost anuntati de niste muncitori care lucrau in zona si care trebuiau sa mute masina ca au simtit un miros puternic. Trupul sirianului era intr-o stare avansata de putrefactie, dar nu fusese transat, ci asezat in asa fel incat sa incapa in geanta, acesta fiind imbracat cu costum, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Sotia sirianului Haj Saleh era consilier la Inspectia Muncii. Inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a declarat pentru Mediafax ca Andreea Maria Patrascu lucrea la Departamentul Relatii Internationale, iar ca angajat nu a creat niciodata probleme.

Arhire, fost director al unei firme de consultanta, specializat in securitate si sanatate in munca, este absolvent al Facultatii de Drept si al Seminarului Teologic Liceal Bucuresti. Acesta a fost casatorit de trei ori si este tatal a doi copii.

Haj Saleh Moustafa, in varsta de 52 de ani, locuia in Bucuresti, intr-un bloc situat intr-un complex rezidential, insa avea resedinta in localitatea constanteana Navodari, el detinand doua societati comerciale.

Potrivit reprezentantilor societatii Perla Majestic, Haj Saleh Moustafa este un fost colaborator al uneia dintre firmele grupului. Haj Saleh, absolvent al Universitatii Politehnica din Bucuresti, statea in Romania de aproximativ 20 de ani, era casatorit si avea un copil de noua ani.