Procurorii DIICOT Arad si politisti au facut vineri 11 perchezitii in judetele Arad, Alba, Botosani si Suceava, mai multe persoane fiind suspectate ca au furat sute de biciclete din Belgia la sfarsitul lunii martie.

Biciclete gasite la perchezitiiFoto: DIICOT

Potrivit unui comunicat de presa al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, in luna martie sase suspecti au consitutit un grup infractional la care au aderat inca cinci persoane.

"S-a retinut ca in noaptea de 28/29.03.2015, suspectii, prin efractie si escaladare au patruns mascati in incinta unui depozit situat pe raza localitatii Aubange, Belgia, de unde au sustras un numar de 371 biciclete, in valoare totala de 620.316,97 euro", scrie sursa citata.

Cu ocazia perchezitiilor au fost recuperate un numar de 235 biciclete si alte bunuri provenite din activitati infractionale, arata DIICOT.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Arad au fost aduse, in vederea audierii, un numar de 8 persoane. Actiunea a fost efectuata in colaborare cu autoritatile judiciare belgiene.